Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum donderdag 10 september 1998
traject Ingering II (881m)/Gaal - Ingeringsee (1221m) - Kettentörl (1864m) - Bergerhube (1198m).
afstand 20 km
hoogten 881-1864 meter
wandeltijd 8 uur
weer onbewolkt
temperatuur 24°
overnachtingadres Bergerhube, Inh. Hubert Berger, Touristenunterkunft, Gamskögelgruppe, Hinteres Triebental 29, ( 03018-382
Overnachtingprijs 2 x Osh. 200
Uitgaven Gaalerhof 600, dagtotaal 600, eindtotaal 18091.
Trieben Ingeringsee Rond kwart voor acht hadden we ontbijt en even na half negen vertrokken we. Het was onbewolkt en dus zonnig. Maar nadat we het dal naar de Ingering II See hadden ingeslagen, liepen we een tijdlang in de schaduw. Op een gegeven moment ging de asfaltweg over in een grintweg. Bij een parkeerplaatsje, die inmiddels vol was met auto’s, dronken we limonade. Bij Wh. Ingering aangekomen waren we teleurgesteld omdat we hier niets konden drinken. We vervolgden de grintweg tot een parkeerplaats, waar auto’s niet verder konden rijden. Hier maakten we een foto van een bordje met tekeningen van dingen die wel en dingen die niet mogen in het bos .
Bij de Ingering II See (ansichtnr. 23) aangekomen namen we een foto van de See . Bij het eerste bankje aan het meer hadden we onze eerste lunch. Daarna trokken we de korte broek aan. We volgden lange tijd de Ingering Bach. Daarna trokken we de knikkebokker aan, omdat het terrein mogelijk gevaarlijker werd. We kwamen nog door een weiland met Schotse Hooglanders. Even voor de pas Kettentörl maakte ik een foto van rood gras . Vanaf de pas maakte ik een panoramafoto en een foto van ons beiden . Hier op de pas lunchten we voor de tweede keer.
Daarna daalden we af in het Triebenertal. Het was toch nog moeizaam. Bij een grintweg uitgekomen liep de markering naar links. De grintweg liep door de beek, maar er was geen brug voor wandelaars. Daarop volgden we de grintweg de andere kant op, die vermoedelijk ook naar beneden liep. En deze kwam wel bij een brug over de beek uit. Even later kwamen we bij het Bergerhube aan. Hier overnachtten we. Het was een soort Berggasthof aan het einde van een dal, waar auto’s nog over een grintweg mogen rijden. Wij zagen nog een eekhoorntje.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg