Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum dinsdag 8 september 1998
traject Gasthof Spitz am Ebener (St.Lorenzen bei Knittelfeld) - Preg - Schütt - Pichl in Leistach - St. Lorentzen - Gottsbach - Gemeente Rachau - Gobernitz/Knittelfeld - Landschach/Knittelfeld - Knittelfeld (643m)
afstand 20 km
hoogten 650 - 925 meter
wandeltijd 7½ uur
weer zwaar bewolkt, broeierig en een kwartiertje spetters
temperatuur 23°
overnachtingadres Fam. Esser, Gästezimmer, Hochreichartgasse 36, 8720 Knittelfeld, ( 03512- 75897.
Overnachtingprijs 2 x Osh. 260
Uitgaven ansichten 28, St. Lorentzen Nah & Frish 157, 2 pakken limonade 26, kaarsje 10, dagtotaal 221, eindtotaal 16266.
Wapen van Knittelfeld Toen we om half acht beneden kwamen was het ontbijt nog niet gedekt. Rond half negen vertrokken we. We moesten eerst tussen koeien door lopen. We maakten een foto van ons overnachtingsadres, Gasthof Spitzer . We liepen het hele dal uit en maakten nog een foto van een huis met heel veel mooie bloemen .
In Preg volgden we even de verkeersweg en sloegen weldra weer af. We kwamen door buurtschap Schütt. Opnieuw volgden we de verkeersweg. En opnieuw sloegen we af. Een slechte grintweg ging na het laatste huis over in een grasweg. We kwamen uit in buurtschap Pichl. Even hier voorbij trokken we de korte broek aan, zo broeierig als het was. Na buurtschap Leistach sloegen we een grasweg in en kwamen opnieuw op de verkeersweg uit. Deze leidde naar St. Lorenzen. Bij de raiffeisenbank verzilverden we nog een eurosjek en deden inkopen bij een supermarkt, voor het eerst sinds donderdag of vrijdag.
Langs de plaatsen waar we langs gelopen hadden, reden vrij veel treinen. Zowel personentreinen als goederen treinen. Even buiten St. Lorentzen sloegen we af en liepen naar Gottsbach. Na dit buurtschap waren we weer terug in de bossen. Nadat we weer omhoog gingen, liepen we eerst een trajekt van het 140 km lange Aichfeld- Höhenrundwanderweg. Daarna zagen we op en langs het pad honderden paddestoelen. We zagen hier ook een ree lopen.
Bachwirt, eettent in Knittelfeld In de gemeente Rachau kwamen we weer op een asfaltweg uit. Bij een sportterrein verwisselde ik mijn sokken, namelijk links naar recht en recht naar links. Later bleek dat een klein steentje de oorzaak van de problemen waren. Bij het sportterrein lunchten we ook (ca. 13.30 uur). We vervolgden ons pad. Een weg die volgens de kaart wellicht een grintweg zou zijn bleek een asfaltweg te zijn. We kwamen nog langs een kapelletje.
We bereikten Knittelfeld via Gobernitz. Vervolgens liepen we naar Landschach. Hier was een officiële stempelpost, maar deze was helaas gesloten. Daarna liepen we naar het centrum van Knittelfeld. Bij de VVV (TRV Oberes Murztal-Information, A8720 Knittelfeld, Hautzenbichlstraße 2, 03512-85706) informeerden we naar een kamer. Dat werd bij de familie Esser in Neuhautzenbichl. Deze kamer zag er prima uit, prima douche en er stond een TV met (slechts) twee zenders. Ze vroegen aan ons of wij de twee Nederlanders waren, die vermist waren volgens de krant. Het bleek dat onze namen en onze vermissing de krant hadden gehaald. We kregen van hen de krant waar het artikel instond. Het verhaal klopte niet helemaal, maar dat is gebruikelijk, ook in Nederland.
Daarna liepen we opnieuw naar het centrum van Knittelfeld. We kochten er nog twee kranten met de verwachting meer over onze vermissing te lezen, maar helaas. Ook bezichtigden we nog een kerk. Hier zette Coos een kaarsje. Daarna aten we warm bij Bachwirt, een eetgelegenheid vlak langs een beek. (Der Bachwirt, Sachendorfergasse 2, 8720 Knittelfeld, 03512/85706). De rekening hier bedroeg 542 schilling. Toen ik dit op 6 januari 1999 intikte viel me op dat op de rekening het bedrag in Euro’s was vermeld, te weten 38.99 Euro.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg