Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum woensdag 2 september 1998
traject Berggasthof Stanglalm (1470m) - Walserkreuz (14098) - Auf der Schanz (1171m) - Knappensattel (1298) - Am Straßegg (1163m)
afstand 20 km
hoogten 1171 - 1470 meter
wandeltijd 7 uur
weer hele dag mistig tot nevelig
temperatuur 14°
overnachtingadres Gasthaus Straßegg, Breitenau, 1170 meter
Overnachtingprijs 2 x Osh. 270
Uitgaven Stanglalm: extra ontbijt 78, Auf der Schanz 136, dagtotaal 213, eindtotaal 11174.
Stanglalm Toen we rond half negen vertrokken was het mistig. We moesten goed op de markeringen letten. Het eerste half uur verliep tegengesteld aan het laatste trajekt van de vorige dag. Verder kwamen we langs een kruisje en een bron. We zagen deze dag trouwens erg veel kruisjes, wel zo’n 15 stuks. Het pad voerde wisselend over grintwegen en dan weer over smallere wegen. Het pad was goed op de kaart te volgen.
In “Alpengasthof Schanz, Manfred und Melitta Krenn, 8653 Stanz in Mütztal, 03865-8244” aten we goulashsoep en dronken Almdudler. We zagen deze dag weer flink wat wandelaars. Drie groepen wandelaars van totaal 25 man en een man alleen met hond. Na het Gasthof Auf der Schanz (ansichtnr. 16) werd na verloop van tijd het pad weer smaller. Rond een kwartier lopen voor de Herrn-alm kwamm ons een groep van 12 wandelaars tegemoet. Enigen van hen vertelden, dat weldra een hut werd bereikt waar het water heerlijk smaakte.
Bij de Herrnalm (genoemd hutje) stond een groot huis dat gesloten was, maar waar buiten een groep van 8 wandelaars aan tafels zaten. Wij gingen er bij zitten en praatten wat met hen. Verderop kwamen we langs een hutje dat gerenoveerd werd. Een man die bezig was zei, dat als we de Mariazellerweg liepen, we de verkeerde kant opliepen. Wij vertelden welke wandeling we wel liepen, namelijk de LAW 02.
Na het Knappensattel maakten we een foto van een kruisje . Iets verderop fotografeerden we heel wat blauwe bloemetjes . Ook hadden we nog een rust op een bankje bij een kruisje. We kwamen langs een houten ballustrade waarop twee oude bergschoenen waren bevestigd met daarin een plantje en de tekst Maria - Zell . Vlak voor Am Straßegg (ansichtnr. 17) maakten we nog een foto van een kruisje .
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg