Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum maandag 31 augustus 1998
traject Hallerhaus (1350) - Hochwechsel (1743m) - Feistritzsattel (1290m) - Pfaffensattel (1372m) - Stuhleck (1782m) - Alois Günther Haus.
afstand 23 km
hoogten 1350 - 1782 meter
wandeltijd 8 3/4 uur
weer wisselend licht, half en zwaarbewolkt; éénmaal lichte regen
temperatuur 8-14°
overnachtingadres Alois Günther Haus am Stuhleck (1783), Sektion Edelweiss, 1010 Wien, Walfischgasse 12
Overnachtingprijs 2 x Osh. 155
Uitgaven Wetterkoglhaus 169, dagtotaal 169, eindtotaal 9539
Hallerhaus Mönichkirchen Na het ontbijt maakten we eerst een foto van het Hallerhaus . Het was om half negen al 13°. Toen we de vorige dag aankwamen was het slechts 8°. We hadden een paar steile hellingen op weg naar het Niederwechsel. Hier maakten we twee foto’s. Eén panoramafoto en één van het kruis .
Stuhleck Daarna werd het vlakker. Ons pad bestond veel uit kleine rotsblokken. Regelmatig liepen we langs koeien en we zagen ook enige paarden. Gelukkig liepen de paarden niet onze richting op. Op de Hochwechsel maakten we een foto van het Wetterkoglerhaus (ansichtnr 9), en het kerkje .
In het Wetterkoglerhaus troffen we een 02 wandelaar, die op weg was naar Alpl. Deze man was in de veronderstelling dat hij voor deze hut geen stempel nodig had. Dat was wel zo. In deze hut hadden ze echter niet het speciale 02 wandelstempel. Wij aten in de hut goulashsoep en dronken een halve liter Almdudler.
Kranichberger Schwaig Daarna daalden we af naar het Kranichberger Schwaig. Van dit huis maakten we een foto . Daarna liepen we door naar het Feistritzsattel. Hier liep een asfaltweg overheen en op een bankje lunchten we. Daarna liepen we langs het Großer Pfaff en de Kleiner Pfaff naar het Pfaffensattel. Hier was een Gasthof. We kwamen hier rond 4 uur aan en besloten verder door te lopen naar het Alois Gunther Haus op het Stuhleck (ansichtnrs. 10 en 11). Hier kwamen we om 17.15 uur aan.
Alois Günther Haus Nadat we onze rugzak binnen hadden neergezet, genoten we nog wat van het mooie uitzicht. Op onze kamer stond een stapelbed. Uit de “warme” kraan kwam alleen koud water. Onze wasbeurt was derhalve minimaal. Daarna maakten we nog een foto van de hut en het kruis bij de hut. ’s-Avonds aten we warm.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg