Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum woensdag 26 augustus 1998
traject Donnerskirchen (150m) - Kaiserreiche (443m) - Buchkogel (443m) - Großhöflein (194m)
afstand 23 km
hoogten 194 - 443 meter
wandeltijd 8 uur
weer lichtbewolkt
temperatuur 24°
overnachtingadres Fam. Rokob, Großhöflein
Overnachtingprijs 2 x Osh. 200
Uitgaven Donnerskirchen: overnachting 500, ADEG 102, Großhöflein: avondeten 442, dagtotaal 1.044, totaal 5616.
Donnerskirchen Toen we om half acht gingen ontbijten stond dit al klaar. De dame van het privatzimmer zei dat we exact op tijd volgens afspraak er waren. Daarna deden we eerst inkopen bij een supermarkt.
Om weer terug te komen op de wandelroete liepen we nu niet dezelfde weg terug alsdat we de vorige dag deden. Dit omdat de asfaltweg te druk en wild bereden werd. We liepen Donnerskirchen uit en aan de bosrand verwisselden we de lange broek voor de korte broek.
Daarna volgden we een wandelpad tot aan Kaiserreiche. Hier kwamen we op ons parkoers uit. De eerste km van de wandelroete hadden we de vorige dag ook al gelopen. Daarna werd het pad smal ten teken dat het weinig belopen werd. Het werd ook heuveliger. Eénmaal kruisten we een dicht begroeid brandnetelveldje. En voor ik het goed en wel wist waren er flink wat brandnetels tegen mijn blote benen gekomen.
We liepen tot tweemaal toe verkeerd. Dat merkten we nadat we geen of een verkeerde markering volgden. Toen we een asfaltweg overstaken, vlak bij de Buchkogel lunchten we net naast de asfaltweg. In het bos krioelde het van de muggen, vliegen en dergelijke. Op de Buchkogel stond een uitkijktoren. Deze beklommen we tot de derde verdieping. Coos zag nog twee reeën lopen. Verderop was nog een splitsing waar zo te zien beide kanten onze markering opging.
Toen ik zonder rugzak de ene richting op verkenning ging, kwam van de andere kant een man uit Eisenstadt Coos tegemoet gelopen. Hij wees ons de weg. Bij de afdaling naar Großhöflein maakten we nog een panoramafoto . Rond 5 uur kwamen we ’s-middags in Großhöflein aan. Twee verwijzingen naar een Zimmer lieten we voor wat die was. Bij een Heurigen informeerden we naar een Zimmer en dat lukte. Het was bij een dame die eigenlijk geen zimmer meer verhuurde, maar sporadisch nog wel.
’s-Avonds aten we warm in een restaurant (“Restaurant Fischl-Pieler, Ges. N.b.T., 7051 Großhöflein, Eisenstädter Straße 3, tel. 02682/64074). We lazen in een krant nog twee internetadressen te weten www.krone.at en www.bikethebugles.at. Ook lazen we dat er in Krumbach een 55 km marathon voor mountainbikers was. En wij zouden ook door Krumbach komen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg