Vorig verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Volgend verslag van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 terug naar het overzicht van de Hochalpiner Zentral-alpenweg 02 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Hochalpiner Zentral-alpenweg 02
datum zondag 23 augustus 1998
traject Petronell Carnantum (187m) - Rohrau (148m) - Parndorf (182m) - Neusiedl am See (131m)
afstand 23 km
hoogten 131 - 190 meter
wandeltijd 7 uur
weer aanvankelijk licht bewolkt, later een buitje, daarna licht bewolkt
temperatuur 19° - 22°
overnachtingadres Frühstückpension Ch.Fischbach, Obere Hauptstraße 53, 7100 Neusiedl am See, ( 02167-2768
Overnachtingprijs 2 x Osh. 230
Uitgaven Petronell overnachtingsadres 901, Parndorf: soep + almdudler 100, Neusiedl: VVV 89, Seerestaurant 48 (Almdudler), 64 (koffie), telefoon 7, warm eten 408. Dagtotaal 1617. Eindtotaal 1955
Petronell Carnuntum Heidentor Vanaf ons overnachtingsadres liepen we eerst naar het slot van Petronell. Verderop was nog een groot afgezet terrein met oude funderingen . Dit zag er wat verwaarloost uit. Daarna liepen we naar de Heidentor. Hier zagen we helemaal niets van omdat deze helemaal ingepakt was wegens renovatie.
Rohrau Schloss Harrach We staken een spoorlijn over en volgden daarna lange tijd een grintweg die overging in een grasweg. Bij Rohrau volgden we een pad dat flink was dichtgegroeid. We staken een rivier over en kwamen daarbij ook in het Burgenland. Opnieuw volgden we lange tijd een grintweg. We kregen nog, naar later bleek, een klein restant van een bui te verwerken.
In Pandorf zagen we aan de straten dat het flink had geregend. Een vrouw maakte ons attent op een ooievaar op een nest op een dak. Bij Gasthaus Ladich dronken we almdudler en aten soep (Leberknödelsuppe). Even verderop lunchten we op een bankje met müslibrood, wat we nog uit Holland hadden meegenomen. We verlieten Parndorf.
Een eind buiten Parndorf moesten we een omweg maken wegens een nieuw aangelegde snelweg. Onder de brug van de snelweg trokken we de korte broek aan. Het was inmiddels licht bewolkt geworden. Er was dus vrij veel zon. Neusiedlersee In Neusiedl overnachtten we in het zelfde pension als vier jaar tevoren.
Daarna liepen we naar Neusiedl Bad en dronken daar wat. Toen we weer terug naar het pension liepen kwamen we eerst langs een Frühstückpension waar fietsen werden verhuurd. De fietsen zagen er prima uit. De prijs was er ook naar, namelijk ƒ32,-- per fiets. Maar we waren op vakantie en dan moet het geld wel eens rollen. Verderop in het centrum van Neusiedl liepen we langs een paasboom die grotendeels fraai verlicht werd door de zon .
’s-Avonds aten we in Gasthof (“Weinlauben Gasthof Komfortgästezimmer Rathausstüberl, Ludwig und Monika Vollath) onder een grote wijnboom warm en dronken tesamen 7/8 liter rode wijn.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg