Vorig verslag van het Gelrepad terug naar het overzicht van het Gelrepad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Gelrepad: Ede - Enschede

datum vrijdag 24 april 1998
traject Ruurlo - Eibergen
afstand 19 km
wandeltijd 3 uur
weer Af en toe wat regen.
temperatuur 15

Dit is het wapen van Eibergen. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag We wilden de ontbrekende etappe zo snel mogelijk lopen. Ervaring uit het verleden wees uit dat uitstel anders afstel zou kunnen worden. Met de auto reden we naar station Driebergen, Daarna met de trein naar Ruurlo, waarbij we overstapten in Arnhem en Zutphen.
Omdat het geregend had en het nog niet helder was, besloten we in Ruurlo niet terug te lopen naar Huize Ruurlo. Daar waren we op 17 april weliswaar langs gelopen. Maar daar hadden we eigenlijk nog wel een foto van willen maken. Vanaf station Ruurlo liepen we eerst even richting het centrum van Ruurlo.
Maar weldra sloegen we af en langs sportvelden verlieten we Ruurlo. Nu liepen we veel over onverharde wegen. Eerst staken we de Meibeek over. Even later volgde De Slinge. Daarna volgde ook nog de Blankenborgsche Beek. Later kwamen we langs een alleraardigst vennetje, gelegen in een klein bosgebied genaamd De Waterster.
We kregen uitzicht op de Borculo, maar deden de plaats zelf niet aan. Opnieuw staken we een watertje over. Ditmaal was dat de Leerinkbeek. We liepen vervolgens door het bosrijke Haarlosche Veld en liepen daarna langs de watergang Het Haarlosche Kanaal. Dit was echter niet meer dan een sloot. Op de gemeentegrens met Eibergen kwamen we langs een mooi bord met het wapen van Eibergen.
We liepen deze dag/ochtend verschillende keren met de paraplu op. Daardoor was regenkleding niet nodig. Spoedig werd Eibergen bereikt en hiermee tevens het einde voor onze dagtocht en tevens het Gelrepad. Bij een supermarkt kochten we nog melk/karnemelk. Met de bus reden we naar Winterswijk. Vervolgens met de trein via Arnhem naar Driebergen, Hier namen we de bus huiswaarts.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg