Vorig verslag van het Gelrepad Volgend verslag van het Gelrepad terug naar het overzicht van het Gelrepad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Gelrepad: Ede - Enschede

datum donderdag 16 april 1998
traject Brummen - Bronkhorst - Wichmond - Vorden - Ruurlo
afstand 28 km
wandeltijd 6 uur
weer de eerste 1 uur regen, daarna droog, maar veel wind die op open stukken koud aanvoelde.
overnachtingadres Mevrouw E. Abbink-Visser, Kerkstraat 19, 7151 BT Eibergen
Overnachtingprijs 66,50

Dit is het wapen van Brummen. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag We hadden in Hotel Bakker te Vorden overnacht. Met de trein reden we eerst naar Zutphen. Hier deponeerden we de rugzakken bij het bagagedepot. Daarna reden we met de trein door naar Brummen. Hier kochten we een strippenkaart. Daarna begaven we ons op pad in de regen.
Door Brummen liepen we naar het veer over de IJssel. We kwamen langs een stenen gebouwtje, waarachter we mooi konden plassen. Toen we weer verder liepen kwam er net een vrouwtje langs gelopen die haar hondje uitliet en natuurlijk vreemd opkeek.
De pont lag aan de overzijde van de IJssel. Er was niemand aan boord. Maar even later zagen we een fietser aan komen rijden. Dit bleek de pontbaas te zijn. Voor 1,00 per persoon werden we als enige twee overgezet. Over de dijk langs de IJssel liepen we eerst door de Bronkhorsterwaarden. Door de regen lieten we het plaatsje Bronkhorst voor wat het was. Bij de Baakse Beek werd het mooier. Deze volgden we over een graspad langs de beek over een lengte van 2,3 km.
Vlak daarop werd Wichmond bereikt. Hier dronken we koffie in caf d'n Olde Kriek. We bestelden koffie en kregen iets warms, dat een bruine kleur had en iets van koffie weg had. Maar omdat nu koffie te noemen? Vervolgens liepen we naar landgoed Hackfort. Even voor de oprijlaan naar Huize Hackfort kwamen we langs een watermolen. Zowel de watermolen als Huize Hackfort werden vereeuwigd. Verschillende keren kwamen we langs en over bekende trajekten van de Hanzestadwandeltocht van de LAT.
Dit is het wapen van Vorden. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt 
door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag In Vorden kwamen we langs een wandelwijzer van het Gelrepad en het Pieterpad. De handwijzer gaf als plaatsnamen de oorspronkelijke begin en eindplaatsen van het Gelrepad aan, te weten Bennenkom en Buurse. Nu volgde ons pad vele zandwegen. Op een gegeven moment zagen we twee reen in een weiland. Toen de twee reen vluchten en over een akkerland liepen, was hun schutkleur heel duidelijk te zien.
Het laatste hoogtepunt van deze dag was Huize Ruurlo. Doordat we een trein wilden halen, gunden we ons voor dit huis geen tijd. Met de trein reden we eerst naar Zutphen. Daar haalden we onze rugzakken op. Vervolgens reden we met de trein naar Winterwijk. Daarna reden we met de bus naar Eibergen. Bij een supermarkt kochten we nog melk en karnemelk. Even na zes uur kwamen we bij ons overnachtingsadres aan, te weten Pension Abbink. We hadden hier al eens overnacht en wel van 19 op 20 december 1988. Hier dineerden we ook.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg