Vorig verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Volgend verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg terug naar het overzicht van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Niederösterreichische Landesrundwanderweg
datum maandag 8 september 1997
traject Eibenstein - Autendorf - Drosendorf - Wolfsbach - Kottaun - Geras - Langau.
afstand 26 km
hoogten 380 - 505 meter
wandeltijd 8˝ uur
weer licht tot half bewolkt
temperatuur 19°
overnachtingadres Gasthof Zur Alten Post, Eleonore Lenz, A2091 Langau 105, ( 02912 - 402
Overnachtingprijs 2 x Osch. 220
uitgaven Eibenstein overnachting plus warme maaltijd 7 september 750, Drosendorf Kaufhaus 106, Geras 3 ansichtkaarten 15, kaarsje 8, dagtotaal 779, totaal 13.546

Wolfsbach Geras We hadden tijdens of liever gezegd na het ontbijt nog een gesprek met de eigenares Monika . Rond kwart over negen vertrokken we. De route was van hier gewijzigd en liep niet meer via Unter Pfaffendorf en Elsern, maar via ? en Autendorf. Voorbij Autendorf lagen verschillende bomen over het pad. In Drosendorf hadden we een rust na inkopen gedaan te hebben.
Even buiten Drosendorf stond op de Galgenberg een groot kruis. Na Wolfsbach werd het parkoers wel heel mooi, maar was het pad en de markering verdwenen. Er waren hier op ruime schaal bomen gekapt en daarmee verdwenen dan ook de (boom)markeringen. Dankzij mijn goede kaartinterpretatie kwamen we weer op het parkoers uit. Dat was in het Saßfeld.
Wolfsbach wapen Geras Even voorbij Kottaun besloten we een “alternatieve” route te volgen. Deze kwam toch wat anders uit als ik verwacht en gehoopt had. Op de kaarten die we bij ons hadden stond alleen aangegeven hoe breed een weg is. Maar er staat niet op aangegeven hoe intensief een weg wordt bereden. En we kwamen uit op een weg die volgens de kaart gelijkwaardig was, maar die veel drukker bereden werd.
Via de Langerteich kwamen we in Geras uit. Hier bezichtigden we de Stift. Kunst und Bildungszentrum, Stift Geras Gesellschaft m.b.H. A2093 Geras, ( 02912-345-289. Langau wapen Alleen het halletje van de kerk was open en van daaruit konden we door een hek de zeer mooie kerk bewonderen. Buiten Geras volgden we eerst grintwegen overgaand in graswegen. Even voor Langau zag Coos in Katzlwiese een ree. In Langau overnachtten we in een Gasthof dat even duur/goedkoop was als een privatzimmer.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg