Vorig verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Volgend verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg terug naar het overzicht van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Niederösterreichische Landesrundwanderweg
datum zondag 7 september 1997
traject Karlstein - Speisendorf - Liebnitzgraben - Haidmühle - Reismühle - Raabs an der Thaya - Kollmitzgraben - Haidmühle - Zettenreith (omweg) - Obere/Untere Pfinnigsteigmühle - Eibenstein
afstand 26 km
hoogten 386 - 463 meter
wandeltijd 9 uur
weer half tot zwaar bewolkt
temperatuur 19°
overnachtingadres Monika Pölzer Gasthof Pension, 2094 Eibenstein 11, ( 02846-7230
Overnachtingprijs 2 x Osch. 180
uitgaven Overnachting 480, limonade 30, telefoon 9, dagtotaal 519, totaal 12767.

Raabs an der Thaya Raabs an der Thaya We konden voor onze veldflessen nog 2 Punica kopen, hoewel het zondag was. Dit omdat het Gasthof tevens supermarkt Nah & Frish was. We namen nog een foto van het overnachtingsadres. Bij één van de laatste huizen raakten we even in gesprek met een dame die één keer per jaar naar Nijmegen kwam. Niet om mee te doen met de Nijmeegse vierdaagse, maar om haar dochter op te zoeken.
We kregen uitzicht op de Burg van Karlstein . Daarna volgden we even een verkeersweg. We sloegen over een bruggetje af. De leuning aan de linkerkant lag over het bruggedeelte heen en de rechterleuning was niet al te stevig. Maar de rest van de brug was wel stevig, namelijk van beton. Het pad ging eerst flink omhoog. Verderop stond veel onkruid op de weg.
In Speisendorf hadden we onze eerste rust. We dronken wat uit de veldflessen. Buiten Speisendorf waren recentelijk twee nieuwe bruggen gebouwd. Opnieuw staken we de Thaya over en liepen langs Liebnitzmichl. Het was plaatselijk vochtig doordat het de voorgaande nacht veel had geregend.
Bij Hahnmühle vroeg nog een visser waar we naar toe liepen. We zagen hier verschillende keren vissers. Bij Ober Pfaffendorf staken we de Thaya over en bij een boerderij zagen we wel 75 jonge kuikens vlak bij elkaar. We kwamen in Raabs uit dat we doorliepen. In Kollmitzgraben bleven we voor ons doen lang kijken bij de Kollmitz ruïne .
Voorbij de Haidmühle was een trajekt waar ik niet goed verder durfde. Op ons terugpad kwamen we 4 MTB’ers tegen. Van Haidmühle liepen we nu over een bijna dichtgegroeide bosweg flink omhoog. Boven en buiten het bos kwamen de 3 MTB’ers ons achterop. Zij hadden wel de doorgaande en voor mij gevaarlijk route gevolgd.
Even voor Zettenreith hadden we een rust op een boomstam. Door het Brunngraben daalden we af en kwamen bij Ober Pfinnigsteigmühle weer op het parkoers uit. In Eibenstein overnachtten we. We zagen nog een eekhoorntje en een waterrat.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg