Vorig verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Volgend verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg terug naar het overzicht van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Niederösterreichische Landesrundwanderweg
datum vrijdag 5 september 1997
traject Heidenreichstein - Schwarzenberg - Artolz - Buchbach - Brunn - Waidhofen an der Thaya.
afstand 16 km
hoogten 480 - 634 meter
wandeltijd 5½ uur
weer Licht tot onbewolkt
temperatuur 26°
overnachtingadres Gasthof Waltraud Jöch, Schloßergasse 12, 3830 Waidhofen an der Thaya, ( 02842-54550
Overnachtingprijs 2 x Osch. 235
uitgaven Heidenreichstein overnachting 460, supermarkt 111, ansichtkaarten 10, Waidhofen an der Thaya supermarkt 34, avondeten 443, dagtotaal 1058, totaal 11.173

Heidenreichstein We hadden overnacht in een paardenboerderij. Ze hadden hier 45 paarden en ongeveer 10 2/3 persoons privatzimmers. We maakten nog twee foto’s van de hoofdingang van het Reiterhof. Later kregen we ook nog een kerstkaart van hen. Na het inkopen doen in Heidenreichstein , begaven we ons rond 9.45 uur op pad.
Over brede grintwegen door bossen, kwamen we bij de Gemeindeteich. Later kwamen we langs de Winkelauerteich. In Schwarzenberg verloor Coos haar hoedje. Ze had haar hoedje tussen haar rug en de rugzak gestopt, maar was daar uitgevallen. Ze merkte dat na een halve km en we besloten terug te lopen. Gelukkig vonden we het hoedje weer.
In Artolz hadden we een rust op een bankje voor een gemeente instelling. Toen we aan kwamen lopen zat de zon net achter de wolken. Maar toen we op het bankje waren neergestreken en de zon weer te voorschijn kwam, wisten we niet hoe snel we weer weg moesten gaan. Daarna liepen we over een rustige asfaltweg naar Buchbach.
Ook hier hadden we een rust. Uiteraard in de schaduw. Dat was op een muurtje langs een huis. Even buiten Buchbach maakten we een foto van het dorpje . Daarna liepen we door naar Brunn. Hier hadden we een rust op een bankje voor een boerderij in aanbouw. Hierop stond “Just married”.
Via Jasnitz bereikten we Waidhofen an der Thaya. We besloten hier te overnachten. Na het douchen liepen we nog wat door het centrum. Coos deed nog de was en ik poetste de schoenen. ‘s-Avonds aten we bij het overnachtings Gasthof warm. Eerst zaten we buiten. Later gingen we binnen zitten vanwege te weinig licht en de vliegen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg