Vorig verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Volgend verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg terug naar het overzicht van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Niederösterreichische Landesrundwanderweg
datum donderdag 4 september 1997
traject Gmünd - Blokheide - Groß Eibenstein - Eugenia-Schrems - Amaliendorf - Wielandsberg - Kleinpertholz bei Heidenrechstein
afstand 29 km
hoogten 480 - 570 meter
wandeltijd 8 uur
weer Licht tot onbewolkt
temperatuur 26°
overnachtingadres Privatzimmer, Reiterhof Franz und Anna Inghofer, Pertholzerstraße 34, A3860 Heidenreichstein, ( 02862-52423 of 52039
Overnachtingprijs 2 x Osch. 230
uitgaven Gmünd Billa 87, Blokheide 60, 1e dag envelop 15, toegang tot uitzichttoren 20, Amaliendorf 50, Heidenreichstein warme maaltijd 373.

Schrems Amaliendorf We konden tussen half zeven en acht uur ontbijten. Dit omdat het Gasthof deze dag rustdag had. We liepen via het centrum naar de grens met Tsjechië en haalden hier een stempeltje. Daarna deden we inkopen in het centrum .
Vervolgens begaven we ons op weg naar Blokheide . Dit is een groot gebied, waar hele grote en vreemdsoortige stenen liggen. We hebben er enigen vereeuwigd . Het was inmiddels half elf geworden voordat we aan onze eigenlijke dagtrajekt begonnen. Daarvoor hadden we nog een uitzichttoren beklommen . De melding “max. 25 personen” gaf de kwaliteit van de toren aan.
Amaliendorf Wackelstein In Groß Eibenstein hadden we een rust en aten wat. Daarna dwaalden we door bossen over brede grintwegen. Bij Ludwigstahl verliet de 08-wandeling onze wandelroete. We kleden ons een keer om, in het kort. Maar ik kleedde we spoedig weer om, omdat ik nogal last van muggen had. In Eugenia-Schrems rustten we op een bankje bij een bushalte. Heidenreichstein Later kwam een bus aangereden en stopte praktisch voor ons. Gelukkig zette hij wel de motor uit. Ruim 5 minuten later ging een kantoor/fabriek uit en vulde de bus. Toen de bus wegreed, produceerde de bus een vieze dieselstank waar Coos middenin stond. Ze wist niet hoe ze het had.
Nadat we weer in de bossen liepen hadden we op een kruispunt van grintwegen nog een rust. Het was zo rustig om ons heen, dat we ons afvroegen wat hier nou de rust zou kunnen verstoren. Amaliendorf Wackelstein Even later hoorden we het geronk van een onbeladen vrachtwagen met aanhangwagen die boomstammen kwam ophalen. Vlak voor Amaliendorf bekeken we de Wackelstein . In het centrum van Amaliendorf kregen we van de eigenaar van een supermarkt een wandelkaart en een ansichtkaart. Hij vertelde ons dat de Wackelstein waar we langs waren gelopen ook daadwerkelijk enigszins te bewegen was. We hadden echter geen puf om terug te lopen om het wonder alsnog te aanschouwen.
Daarna liepen we via Wielandsberg en Kleinpertholtz naar Heidenreichstein. Hier sliepen we op een privatzimmer van een Reithof. In het centrum van Heidenreichstein aten we warm in Hotel-Restaurant Gasthof Nöbauer, Schremser Strasse 2, 3860 Heidenreichstein, ( 02862-52237 oder 52746.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg