Vorig verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Volgend verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg terug naar het overzicht van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Niederösterreichische Landesrundwanderweg
datum dinsdag 2 september 1997
traject Groß Gerungs - Langschlag - Bruderndorf - Großpertholz - Angelbach - Harmanschlag - Friedenstal - Althütten - Nebelsteinhütte.
afstand 35 km
hoogten 675 - 1017 meter
wandeltijd 8½ uur
weer Vrijwel onbewolkt
temperatuur 27°
overnachtingadres Nebelsteinhütte
Overnachtingprijs 2 x Osch. 120
uitgaven Groß Gerungs Spar 116, Langschlag supermarkt 27, overnachting 440, dagtotaal 583, totaal 8568.

Groß Gerungs Groß Gerungs Waldviertler Gesundheits Paradies We konden om half acht ontbijten. Eerst deden we weer de gebruikelijke inkopen. We kochten wat extra drank, omdat we vermoedelijk in een gelegenheid zouden overnachten waar geen supermarkt in de buurt zou zijn. We liepen meteen in het kort, omdat de weersverwachting 24-30° was. In Groß Gerungs zat een vrachtwagen klem. Door de nauwe straten en de beperkte draaicirkels lukte het hem in eerste instantie niet door een bocht te komen.
Buiten het centrum liepen we eerst een km over asfaltwegen, alvorens weer de vertrouwde wegen en paden te volgen tussen weilanden en door bossen. Op de kaart(en) van deze dag was onze wandeling niet ingetekend zoals wij hem liepen omdat het parkoers anders gemarkeerd was . In Langschlag deden we inkopen in een Lagerhaus. Dit is een gecombineerde doe het zelf en supermarkt. Bij buurtschap Bruderndorf troffen we een man die met een stel anderen aan het paardrijden was. Zij reden per dag zo’n 50 km. Zij hadden echter elke overnachting van te voren geregeld. Nu vroeg de man aan ons voor de zekerheid of hij goed zat.
We kwamen langs een steen die de scheiding aangaf waar water enerzijds naar de Zwarte Zee loopt en anderzijds naar de Noordzee. We liepen een tijdlang op korte afstand langs een smal spoor. In Großpertholz bezochten we de plaatselijke kerk. Even buiten Großpertholz zaten we op een bankje in de schaduw. Een oud vrouwtje kwam om de hoek aangesloft en bleef met ons staan praten of wat daar voor doorging. We verstonden er bijna niets van. Maar we begrepen wel dat ze 95 jaar oud was.
Daarna liepen we verder en bereikten na verschillende pauzes de Nebelsteinhütte . Op 24 augustus 1990 waren we ook in de Nebelsteinhütte en liepen toen de NSWW. We hadden deze dag, evenals de voorgaande dagen veel mensen gezien die op het veld bezig waren aardappels te rooien. Ook zagen we veel balen met stro.
In een krant of tijdschrift zagen we de URL http://www.MEINDL.de
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg