Vorig verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Volgend verslag van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg terug naar het overzicht van de Niederösterreichische Landesrundwanderweg Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Niederösterreichische Landesrundwanderweg
datum zaterdag 30 augustus 1997
traject Persenbeug - auf der Eben - Kaiserstein - Laimbach am Ostrong
afstand 23 km
hoogten 222 - 1050 meter
wandeltijd 7½ uur
weer zwaar bewolkt met een uurtje lichte regen
temperatuur 16°
overnachtingadres Gasthof Fleischerei Pension Franz Huber, 3663 Laimbach am Ostrong 4, ( 02758-5222
Overnachtingprijs 2 x Osch. 250
uitgaven Persenbeug - overnachting 400, Eurospar - 147, subtotaal 645, totaal 5447.

Niederösterreich - Waldviertel overzichtskaart We hadden bij het ontbijt een tijdlang een gesprek met de eigenares en de 2 andere gasten, die uit Duitsland kwamen. Het waren fietsers van ± 65 jaar. We hadden hen ook al in het Gasthof zum Weissen Lam gezien de vorige avond, waar wij ook hadden gegeten. We deden inkopen bij een Euro-Spar .
Over een trap verlieten we Persenbeug en kwamen in buurtschap Priel. Even verderop eindigde de asfaltweg en liep de gemarkeerde route even evenwijdig met een makkelijker weg. Bij een groot kruis verlieten we de grasvelden en volgden weer rustige asfaltwegen. Bij een verkeersweg stond een soort bushokje waar we wat aten. Op korte afstand langs Jausenstation Auf der Eben liepen we de bossen weer in.
In Jausenstation Auf der Eben konden we trouwens niet meer overnachten. We liepen lange tijd over grint- of graswegen door bossen. We kwamen langs een kruispunt Rotes Kreuz. Maar er was geen kruis te zien dat rood geverfd was. We zagen hier trouwens helemaal geen kruis staan. We staken een verkeersweg over in buurtschap Neuwaldhäusl. Het was hier even zoeken, maar we kwamen er wel uit. Nu volgden we enige tijd graswegen die wat meer begroeid waren.
We kwamen bij Kaiserstein op 935 meter hoogte. Van hier hadden we een mooi vergezicht op onder andere de Donau. We maakten hier een paar foto’s, waarvan er één lukte . We liepen verder en vlak voor de Großer Peilstein sloeg het pad af. Later bleek dat we deze top niet konden bestijgen. We zijn wel bij de Kleine Peilstein geweest . Van hier liep het pad steil omlaag. We vonden dit niet vertrouwd en volgden nu een makkelijker route naar beneden.
Toen we Laimbach am Ostrong binnenliepen zagen we een boer, die net de kop van een kip had afgehaald. We kwamen langs een 3- sterrenhotel waar Nederlands werd gesproken. Maar we namen een ander en vermoedelijk ook goedkoper Gasthof. Hier aten we ook warm.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg