Vorig WS78 verslag Volgend WS78 verslag Terug naar de overzicht van alle WS78 wandeltochten Terug naar de homepage van Henri Floor Met WS78 naar Ermelo

Dit is het oude wapen van Ermelo. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van Ermelo. 
Dit wapen is te vinden \
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 14 december 1996 organiseerde WS78 een 40 km wandeltocht vanuit Ermelo. We keken verbaasd op toen we bij de inschrijving geen infobulletin kregen. Dit kwam omdat de grote drijfkracht achter WS78, Klaas de Heij geveld was en in het ziekenhuis was opgenomen. Voor de rest hebben de wandelaars vrij weinig gemerkt van de afwezigheid van Klaas, doordat het voorwerk altijd zo goed is. De start van deze wandeltocht was vanuit de Gereformeerde kerk. We zagen hier in de kerk de kerstverwerking hangen, zoals die door het blad Kind en Zondag is verstrekt ten behoeve van de kinderkerk en/of kindernevendiensten van de protestant katholieke kerken in Nederland. Na een kleine 2 km betraden we al de eerste bossen. Het was een frisse ochtend met lichte vorst. De rijp was fraai bevroren aan bomen, planten en hekwerken. Bij punt 9 bleek de parkoersbeschrijving niet te kloppen. Maar met pijlen werden we de goede kant opgestuurd. De kwaliteit van de parkoersbeschrijving van WS78 neemt de laatste tijd helaas af. Dit wordt mede veroorzaakt door het afschaffen van de naloop mogelijkheid, dat op een omstreden manier is doorgevoerd. We dwaalden langs de Ermelosche Heide en kwamen daarbij langs of over de Paalberg, de Kriemelberg, de Toverberg en de Marthaberg. Op het meertje bij de Kriemelberg lag een laagje ijs. Dit was natuurlijk niets in vergelijking met de strenge vorst, die we nadien hebben gehad. We kwamen uit in buurtschap Drie bij Het Boshuis. Nu dwaalden we door het Speulderbosch.
Op 11 km was de eerste verzorgingspost in de buurt van Garderen, maar nog wel gemeente Ermelo. Verderop kwamen we langs een handwijzer, die wees naar Atelier De derde dimensie. In bosgebied Boeschoten zat weer een flinke parkoersbeschrijvingsfout. Bij punt 69 stond l.a. in plaats van r.a. voor een verkeersweg. In het AC Restaurant Stroe aan de A1-snelweg was op 22 km de grote rust. Langs een weiland bij de rust stond een bord met de tekst: Alles wat hier loopt is te koop. Opnieuw liepen we door bosgebied Boeschoten. Over de Koudhoornse Heide bereikten we op 28 km de tweede verzorgingspost te Koudhoorn. Langs het Solsche Gat en langs de oostkant van Putten liepen we weer terug naar Ermelo. 2 km voor de finish was nog de fruitpost. Bij de finish kon onze wandelvriendin de WS78 herinnering van 1000 km in ontvangst nemen, tesamen met onze felicitaties.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg