Vorig verslag van het Maarten van Rossumpad terug naar het overzicht van het Maarten van Rossumpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Maarten van Rossum pad: Arnhem - Ommen

datum maandag 28 oktober 1996
traject Dalfsen - Vilsteren - Ommen
afstand 15 km
wandeltijd 3 uur
weer In het begin licht bewolkt. In de loop van de ochtend toenemend bewolking. Na een kleine drie uur begon het wat licht te motregenen.
temperatuur 14

Dit is het wapen van Dalfsen. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Dit is het wapen van Ommen. 
Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag In plaats van in Dalfsen te overnachten hadden we in Oudleusen overnacht. Bij het overnachtingsadres vonden ze het geen punt om ons op te halen van Dalfsen. We ontbeten om 8 uur en werden daarna weer bij station Dalfsen afgezet. Daar kochten we maar vast voor de zekerheid een treinkaartje.
Even na negen uur vertrokken we van het station (te voet). Het werd deze dag een mooi trajekt. Veelal over onverharde wegen. Eerst liepen we naar landgoed Rechteren. We vingen slechts een glimp van de toren van Kasteel Rechteren op. Het kasteel lag niet zelf aan het pad. Daarna dwaalden we door het Hessumsche Veld. De bladeren aan de bomen hadden weer prachtige herfstkleuren. Het pad voerde deze dag steeds op korte afstand van de spoorlijn Dalfsen - Ommen.
Bij landgoed Vilsteren was het ook weer een heel mooi natuurgebied. We liepen op korte afstand langs de Vecht. Later staken we de Regge over. Daarna was het nog een klein eindje naar NS-station Ommen. Even voor het eindpunt hadden we nog een lange rust bij familie.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg