Vorig verslag van het Maarten van Rossumpad Volgend verslag van het Maarten van Rossumpad terug naar het overzicht van het Maarten van Rossumpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Maarten van Rossum pad: Arnhem - Ommen

datum zaterdag 26 oktober 1996
traject Vaassen - Epe - Wapenveld - Hattem
afstand 37 km
wandeltijd 9 uur
weer in de ochtend een paar keer lichte motregen
temperatuur 15
overnachtingplaats Hattem
Overnachtingprijs 61,00

Epe vlag van Epe We konden al om half acht ontbijten. De maaltijd was overvloedig gedekt met donker en licht bruin brood, krentebroodjes, koffie, thee en als beleg paarderookvlees, worst en kaas.
Om half negen gingen we op pad. Eerst liepen we naar Kasteel De Cannenburgh. Hier vereeuwigden we Maarten van Rossum himself. Verder liepen we om het kasteel naar een watermolen. Daarna volgden we wat asfaltwegen door weilanden.
Na buurtschap It Laer werd het parkoers weer onverhard en dwaalden we lange tijd door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij. We liepen weer veel over brede zandwegen omzoomd met recht achter elkaar staande bomen. Ook hier was de grond weer voorzien van een prachtig bladertapijt. Ook deze dag kwamen we weer regelmatig op bekende trajekten van de Apeldoornse 4-daagse.
Bij Schaveren kregen we weer een weilanden-parkoers. Bij buurtschap Wissel, gemeente Epe, hadden we een rust in Pannekoekhuisje De Veltkamp bij een camping. Het was binnen heel gezellig ingericht. Naast een kopje koffie aten we nu ook een appelgebakje. We kwamen nog 4 wandelaars tegen met een kaart. Het bleek dat zij het Maarten van Rossumpad probeerden te volgen, maar later meer hierover.
Even verderop, van de route af, zagen we een man zitten, die we de eerste wandeldag ook al waren tegengekomen langs het Apeldoornskanaal. Het was de man die een wagentje met bagage voorttrok. Van hem hoorden we, dat die 4 mannen, die we tevoren hadden ontmoet het Maarten van Rossumpad probeerden te lopen, maar die geen routebeschrijving hadden weten te bemachtigen.
Bij de Renderklippen was het heel mooi. We zagen hier veel heidevelden en een schaapskooi. Opnieuw kwamen we twee wandelaars tegen, die ook het Maarten van Rossumpad liepen. Het waren twee dames. We kwamen op korte afstand langs het natuurbad Heerderstrand en staken even later de A50-snelweg over. Verderop kwamen we langs het Pluizenmeertje. Baldadigen hadden op het bordje de eerste letter (P) weggehaald.
In Wapenveld-Noord hadden we nog een koffierust in Pannekoekhuis het Mussenest. We staken het Apeldoorns kanaal over en liepen langs het beursgenoteerde Berghuizer Papierfabriek. Onder Hattem liepen we nog fraai tussen jeneverbessen en verder over een dijk naar Hattem. We bezichtigden even de binnenstad en liepen daarna naar ons overnachtingsadres. Op korte afstand van ons overnachtingsadres aten we warm in een Pizzeria.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg