Vorig verslag van het Maarten van Rossumpad Volgend verslag van het Maarten van Rossumpad terug naar het overzicht van het Maarten van Rossumpad Terug naar het overzicht van de LAW's, streek- en NWBpaden op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Maarten van Rossum pad: Arnhem - Ommen

datum vrijdag 25 oktober 1996
traject Beekbergen - buurtschap Engeland - Apeldoorn - Paleis Het Loo - buurtschap Wiesel - Vaassen
afstand 24 km
wandeltijd 5 uur
weer hele dag droog, zon 4 tot 5 uur (gesluierde) zonneschijn.
temperatuur 16
overnachtingadres J.H. v. Mossel, Gortelseweg 32, 8171 RA Vaassen.
Overnachtingprijs 75,00

Dit is het wapen van Apeldoorn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Doordat het de vorige dag flink zwaar was geweest, sliepen we uit tot 7 uur. We hadden een goed ontbijt met muesli, broodje, koek, beschuit, koffie, thee, sinas en appelsap.
We kwamen weer vaak over trajekten van de Apeldoornse 4-daagse. Eerst kwamen we in buurtschap Engeland. Daarna kwamen we door het Bruggelen of Engelanderholt. We kwamen hier over trajekten van een WS78 wandeltocht, die hier kort tevoren was langs geweest (6 dagen). We troffen langs de kant van de weg een WS78 pijl. We pijl was opgevouwen en was daardoor niet in eerste instantie als pijl te herkennen. Verderop liepen we over een pad langs een kronkelende spreng.
Bij de voormalige watermolen, De Hamermolen, hadden we een koffiestop. Nu liepen we wisselend stukjes door bos en langs huizen van buitenwijken van Apeldoorn. Na de Europaweg liepen we over en langs een spreng. We staken de spoorlijn Amersfoort - Apeldoorn over en kwamen verderop langs voetbalvereniging AGOVV en de school voor Marechaussee. Daarna kwamen we bij sportpark Het Orderbos. Hier kwamen we een Maarten van Rossumpad wandelaar tegen. Verderop kwamen we langs de plaatselijke jeugdherberg. Weer verderop kwamen we langs Paleis Het Loo. We waren hier al vaak langs gekomen met de vierdaagse, maar dan hadden we geen tijd om Paleis Het Loo te bezoeken. Daar wilden we eens verandering in aanbrengen. We bezichtigden Het Paleis en de tuinen.
Het bezoek was ingepland in de kortere etappe die voor deze dag was gepland. Daarna liepen we Apeldoorn uit en volgden een ruiter annex voetpad. Langs weilanden. Een kmtje voor ons overnachtingsadres liepen we langs camping De Bosrand en hier besloten we warm te eten in het restaurant. Tijdens het eten regende het even. Maar toen we weer verder liepen was het alweer droog.
Vanwege de regen tijdens de maaltijden hadden we bij vertrek de paraplu wel reeds gepakt. Maar deze bleek dus niet meer nodig te zijn. Op ons overnachtingsadres bleek dat de dame, die alles normaal regelde (nog) niet thuis was. Na het aanbellen bleven de twee honden zolang doorblaffen totdat de zoon des huizes vanuit een boerenschuur kwam aangelopen. Hij was bezig met de melkmachine. Even later wees hij ons de kamer.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg