Vorig verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 terug naar het overzicht van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Voralpiner Weitwanderweg 04
datum zaterdag 14 september 1996
traject Ebenau(623) - Unterberg - Oberwinkl(780) - Ghf. Mitteregg - Gaisberg(1287) - Salzburg.
afstand 19 km
hoogten 424 - 950 meter
wandeltijd 5 uur
weer zwaarbewolkt, mistig en regen.
temperatuur tot Salzburg 8 graden, daarna 13 graden
overnachtingadres trein München - Arnhem
uitgaven Ebenau: overnachting Osch. 550, supermarkt Osch. 56, bakker Osch. 42, Salzburg avondeten Osch. 374, koffie Osch. 52, tijdschrift Osch. 80, Almdudler Osch. 72, subtotaal Osch. 1226, totaal Osch. 22981

Gaisberg Nadat we om half acht hadden ontbeten, bleven we tot 10 uur wachten vanwege de harde regen. Daarna werd het minder en probeerden we het. We waren de vorige dag via een variant naar Ebenau gelopen. Daardoor merkten we pas toen we Ebenau uit waren dat we de verkeerde hoofdroute terugliepen in plaats van verder liepen. Daardoor kwamen we weer langs ons overnachtingadres. Bij één van de laatste huizen van Ebenau schuilden we nog, omdat het weer harder begon te regenen.
Salzburg Festung Hohensalzburg In de bossen liepen we eerst een halve km verkeerd. Daarna moesten we heel goed oppassen, waar we liepen, omdat beken in de plaats van de wandelweg waren gekomen. We verlieten de officiële route weer op een punt waar we anders ook van de route hadden moeten gaan, omdat de beek te breed was geworden. Een paar maal moesten we even van het pad en door het struikgewas verder, omdat het water op het pad te hoog stond. Uiteindelijk kwamen we op een asfaltweg uit.
Later kwamen we op een bredere asfaltweg uit en pakten we de zilverkleurige folie (reddingsdeken), omdat het zicht minder dan 50 meter werd. Verderop volgden we rustige asfaltwegen naar Salzburg. In Salzburg zochten we nog naar het handwerkwinkeltje om wat band voor Coos te zoeken. Maar de winkel was gesloten. Daarna dineerden we lang in een restaurant. Daarna liepen we met regen naar het station, dronken daar koffie en hingen nog wat rond. Met de trein reden we eerst naar München. In München was nog een actie gaande voor het kind. Toen we nog een lekkernij aten, zagen we op de TV nog wat over die actie ten bate van het kind. Hier stapten we over op de slaaptrein naar Arnhem.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg