Vorig verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Volgend verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 terug naar het overzicht van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Voralpiner Weitwanderweg 04
datum donderdag 12 september 1996
traject Ried - St. Wolfgang - Strubeck - Zur Lore/Schwarzensee - Vormaueralm - St. Wolfgang - Ried.
hoogten 538m - 1400 meter
wandeltijd 8½ uur
weer tot half zes bewolkt maar ook zon, daarna lichte regen.
temperatuur 13° - 16°
overnachtingadres Franz u. Anna Hörack, Ried 7, 5360 St Wolfgang, ( 06138/2995.
Overnachtingprijs 2 x Osch. 240
uitgaven St. Wolfgang: 's-ochtends Adeg Osch. 59, 's-middags Osch. 74, Schwarzensee Osch. 104.

We vertrokken 's-ochtends met de gedachte om met het treintje naar de Schafbergalm te gaan. Toen we bij het dalstation aankwamen, was bij de kassa vermeld, dat boven alle wandelwegen waren vereist. Daarop besloten we naar de Schwarzensee te lopen. We aten en dronken wat in Gasthaus Zum Lore. Daarna liepen we om de Schwarzensee. Het parkoers was eenvoudig en dat trok zeer veel toeristen. Aan de rand van het meer aten we op een paar rotsen onze lunch. We zagen vissen in het water zwemmen en we voederden er enige. Daarna liepen we weer een heel eind terug zoals we gekomen waren tot de afslag van wegnr. 27.
Hier volgden we de wandeling naar de Vormaueralm. Het eerste stuk was smal en steil. Op de Vormaueralm stonden een aantal huisjes. De beklimming naar de Vormauerstein lieten we zitten, omdat het wat ging betrekken. Ik nam hier nog twee foto's met het toestel van Coos waar wij beiden op kwamen te staan. Daarna daalden we af naar St. Wolfgang. De laatste 20 tot 30 minuten naar Ried regende het licht. s-Avonds aten we weer warm in Gasthof Frankenstein.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg