Vorig verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Volgend verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 terug naar het overzicht van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Voralpiner Weitwanderweg 04
datum zondag 8 september 1996
traject Ebensee/Oberlangbath(425) - Langbathbach - Vordere Langbathsee(664) - Jagdschloß - Hintere Langbathsee (732) - Lueg(830) - grintweg om de Hohe Lueg - Taferlklause(829) - Auboden Jagdhütte(831) - Steinbach an Attersee(509).
hoogten 450 - 905 meter
wandeltijd 8 uur
weer zwaar bewolkt. Een paar zonnestralen. Vanaf ongeveer 14.30 uur af en toe wat regen.
temperatuur 11°.
overnachtingadres Frühstückpension Schafbergblick Maria Aichhorn, 4853 Steinbach am Attersee 26, ( 07663-415
Overnachtingprijs 2 x Osch. 240
uitgaven Ebensee: overnachting + avondeten: Gasthof Pension Himmel Osch. 981, Steinbach am Attersee: Gasthof Zur Alten Mühle Osch. 374, subtotaal Osch. 1355, totaal Osch. 16661.

Attersee We hadden om 8 uur ontbijt en vertrokken om 9 uur. Eerst liepen we de Kalvarienweg, een trap met een heleboel kappelletjes met aan het einde een kerkje. Daarna liepen we lange tijd (4 km) over een asfaltweg langs de Longbathbach. Daarna volgden we een grintweg zonder auto's We kwamen nog langs twee houthakkers. Bij een slagboom aten we staande een boterham. Het ontbijt was wat magertjes geweest. Daarna liepen we langs de Vordere Langbathsee. Het leek wel of een bus zijn passagiers had gedropt, zoveel mensen kwamen we tegemoet. Het Jagdschloß was privé, dit zagen we alleen op afstand liggen. Daarna kwamen we bij de Hintere Langbathsee en hadden we nog een lunchpauze bij een piknikbank. Hier staken we door naar een andere grintweg en stegen we naar de berg Lueg. Daarna liepen we over een grintweg rond de Hohe Lueg. We hadden regelmatig fraaie uitzichten.
Steinbach We kwamen op een verkeersweg uit en volgde deze tot na Teferlklause. Daarna liepen we langs een meertje en kwamen langs een skilift. Weer volgden we vele grintwegen door de bossen. Coos zakte nog een keer een flink eind in de modder (bijna schoenhoogte). We volgden nog een keer een puntjes pad (dit is een pad die op de kaart met puntjes staat aangegeven). Maar we maakten op dit puntjes pad spoedig rechtsomkeert. Bij de Auboden Jagdhütte sloegen we definitief af. Er werd nog gewaarschuwd, dat een pad was afgesloten wegens steenslag. Het betrof hier een puntjespad. Bij het naderen van Steinbach gleed Coos nog een keer uit en bezeerde zich licht.
Bij een adres van een Privatzimmer in Steinbach stonden we onder een afdakje op het info van Steinbach te kijken. De eigenaar van dat Privatzimmer zag ons en kwam naar buiten. We besloten er te overnachten. We hadden op de kamer een douche en apart een WC. Tevens hadden we balkon. In het nabijgelegen Gasthof Zur Alten Mühle aten we warm.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg