Vorig verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Volgend verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 terug naar het overzicht van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Voralpiner Weitwanderweg 04
datum dinsdag 3 september 1996
traject Maria Neustift(613) - Glasenberg(880) - Geierkogel(886) - Spadenberg(1000) - Unterlaussa(620) - Ternberg an der Enns(341)
afstand 34 km
hoogten 341 - 1000 meter
wandeltijd 9¼ uur
weer tot 16.30 uur mistig, daarna zwaar bewolkt.
temperatuur tot 16.30 uur 12 graden, daarna 16 graden.
overnachtingadres Gasthaus Kirchenwirt, Fam. H. u. A. Mandl, 4452 Ternberg, Kirchenplatz, ( 07256-8848
Overnachtingprijs 2 x Osch. 300
uitgaven Maria Neustifft: warm eten en overnachting Osch. 876, Adeg Osch. 54, Ternberg: krant Osch. 8, warme maaltijd Osch. 380; subtotaal Osch. 1318; totaal Osch. 10751.

Ternberg Het was mistig toen we vertrokken. We kwamen langs een skilift en daarna over de Geierkogel. Na het hoogste punt van de Spadenberg had op ons wandelpad een tractor een week tevoren hout vervoerd. Door de vele regen had dit pad nu meer weg van een modderige zandbank. Daardoor zochten we ons pad door het bos met uitzicht op ons wandelpad. We zagen nu opeens heel veel paddestoelen. We schoten hier niet hard op, omdat we regelmatig takken opzij moesten duwen om tussen de bomen door te kunnen lopen. Verderop werd het pad weer beloopbaar.
We kwamen uit bij een kapelletje. Er omheen stonden banken. Even later kwam een man alleen aangelopen, die een ommetje aan het lopen was. En weer even later kwamen daar die vier wandelaars uit het Saarland aan. We maakten nog een foto, maar op de foto is naast het kapelletje alleen nog Coos met moeite te zien in haar rode regenpad. Nu steeg ons pad vrij steil en we haalden nog één van de Duitsers in.
Ternberg Na een afslag bij Plattenberg kwamen we de 4 Duitse wandelaars weer tegen. Zij zochten op een viersprong naar markeringen. Aan de hand van mijn kaart kon ik opmaken, welke richting we opmoesten. Op dit pad kwamen we één van die Duitsers tegen met de mededeling, dat er op dit pad geen markeringen waren. We liepen toch door, omdat ik dacht dat we de goede richting opliepen. Even later zagen we, wel onduidelijk, een markering en waarschuwden nog de Duitsers. Later zagen we hen nog verschillende malen. Op een splitsing verderop discussieerde we nog over welk pad gevolgd moest worden.
Even verderop reed een tractor. Wij groeten beleefd naar de man. De Duitsers hielden de tractor, die over het weiland liep aan en vroegen nog de weg. Weer later troffen we ze weer en bleven ze maar achter ons aanlopen omdat wij zo goed het parkoers konden lezen/interpreteren. We zagen nog een keer een grote Sara-pop met de tekst: 'Hura, ich bin 50". We sliepen in hetzelfde Gasthaus.
Toen wij onze kamer hadden betrokken aan de voorkant van het hotel hoorde we buiten stemmen en zagen daar de 4 Duitsers aankomen. Zij overnachten in hetzelfde hotel. Voor de grap zei één van hen, dat we in hun kamer sliepen. Wij waren eerder gearriveerd, omdat we de laatste 5 tot 7 km een ander parkoers hadden genomen. Wij waren weliswaar van de gemarkeerde route afgegaan, maar wij hadden het ingetekende parkoers op de kaart gevolgd en dat was sneller, naar later bleek. s-Avonds aten we met z'n zessen aan één tafel. Het werd heel gezellig. Van het verslag schrijven kwam niets meer. We dronken nog een keer snaps.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg