Vorig verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Volgend verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 terug naar het overzicht van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Voralpiner Weitwanderweg 04
datum maandag 2 september 1996
traject Waidhofen an der Ybbs(362) - Konradsheim(651) - Maria Neustift(613)
afstand 20 km
hoogten 362 - 751 meter
wandeltijd 5˝ uur
weer hele dag bewolkt en regen
temperatuur 12°
overnachtingadres Gasthaus Wolfsjager, 4443 Maria Neustift, ( 07250/267
Overnachtingprijs 2 x Osch. 250
uitgaven Waidhofen: overnachting Osch. 500, Kulius Meindl Osch. 139, Maria Neustift: Kaufhaus paraplu Osch. 119, Adeg Osch. 18. Subtotaal Osch. 776, totaal Osch. 9433.

We stonden wat later op, omdat het ontbijt (pas) om half acht was. Dit kwam mede, omdat na zondag geen inkopen gedaan kon worden. Daarna bleven we nu een tijd zitten, omdat het maar bleef regenen. We raakten aan de praat met de huisbaas. Hij had een watermolen gerenoveerd en daar waren we voorbijgekomen. We besloten uiteindelijk toch maar op pad te gaan, ondanks het feit dat het nog regende. Later bleek dat het de hele dag zou doorregenen.
Maria Neustift We hadden moeite om Waidhofen via de juiste weg te verlaten. Deze dag volgden we wel erg veel asfaltwegen. De etappe was gelukkig aan de korte kant. Even voor Konradshein werden we ingehaald door vier Duitse wandelaars, die deze dag waren begonnen en ook op weg naar Salzburg waren over de 04 wandeling. Even voor Konradsheim namen zij een ander traject (een afkorting) en daardoor raakten wij achterop ten opzichte van hen. We zagen hen die dag niet meer. Wel hadden we gehoord, dat zij ook in Maria Neustift zouden overnachten. Maar dat werd een ander overnachtingadres als wij namen.
Bij de oversteek van Niederösterreich naar Oberösterreich moesten we tweemaal een bruggetje over. Coos liep voorop. Bij het eerste bruggetje zei ik nog: "het kan nog wel glad zijn" en Coos zei nog ja. Maar enkele tellen later was ze uitgegleden. Ze had zich gelukkig niet bezeerd. Daarop besloten we de beek zonder brug over te steken. De beek was niet al te breed, zodat dat goed ging. Later hoorden we, dat één van de vier Duitsers hier ook uitgegleden was en het rechter glas van zijn bril heeft beschadigd. Even verder bereikten we een gelijksoortig bruggetje met een dito beekje. En ook dit beekje staken we zonder brug over.
Uiteindelijk kwamen we in Maria Neustift aan. We vonden daar vrij snel een overnachtingsmogelijkheid. We konden er spullen laten drogen. We hadden deze dag vrijwel niet gerust. Door de regen was het erg koud. Alleen in open schuren hebben we even gerust. Het natte en daardoor rustige weer had er wel voor gezorgd, dat we reeën hebben gezien. We zagen er in totaal 18 en wel in groepjes van 2, 3 of 4 reeën.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg