Vorig verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Volgend verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 terug naar het overzicht van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Voralpiner Weitwanderweg 04
datum vrijdag 30 augustus 1996
traject Rabenstein(344) - Bramböck Kapelle(534) - Wetterlücke(543) - Gasthaus Luft(628), Brandgraben(800) - Schwabeckkreuz(720) - Grüntalkogelhütte(886) - Plankenstein(674).
afstand 26 km
hoogten 344 - 886 meter
wandeltijd 8 uur
weer Licht tot half bewolkt; af en toe wat meer wind
temperatuur 18°
overnachtingadres Ausfluggasthaus Café Bar Fam. Grassmann, Plankenstein 2, 3241 Texing, ( 02755-7205
Overnachtingprijs 2 x Osch. 150
uitgaven Rabenstein: Adeg Osch. 155, kaarsje Osch. 5, Gasthaus Luft Osch. 124, Plankenstein: ansichtkaarten Osch. 35, overnachting + avondeten Osch. 687. Subtotaal Osch. 1006. Totaal Osch. 7293.

Rabenstein an der Pielach We hadden toch wel goed geslapen in de aparte Zimmer Frei overnachting. We deden weer eerst inkopen en bezichtigden de plaatselijke kerk. Grotendeels over een asfaltweg liepen we naar de Bramböck kapelle. Deze kapelle was duidelijk recentelijk opgeknapt. We passeerden een tractor, die midden op ons pad stond en we maakten even een praatje met de eigenaar en zijn vrouw. We liepen deze dag weer veel door bossen en over weilanden. Regelmatig moesten we hekken open doen en weer sluiten. Soms moesten we over hekken klimmen, waarbij voor het hek een plank schuin omhoog lag. Ook moesten we regelmatig over schrikdraad heen stappen of was een handvat zodanig gemaakt dat je een schrikdraad kon openen.
Even voor Wetterlucke, een pas, was een jongen van een jaar of 10 aan het spelen bij een zandhoop. Hij keek stomverbaasd, zo in de trend van waar komen die nou vandaan. Na Wetterlücke steeg ons pad flink en dat kostte flink wat zweetdruppels. In Gasthaus Luft dronken we Almdudler en aten fritattensuppe. Daarna liepen we door naar boerderij Gsoll. Daarna kon ik even de geplande ingetekende route niet meer volgen, maar we kwamen uiteindelijk bij boerderij Grosses Brandgraben.
Grüntalkogelhütte" Een eind verderop, bij het Schwabeckkreuz, hadden we een rustpost. Er stond hier een gedenkteken. Later zagen we in Plankenstein een foto van dat gedenkteken op een prospectus. Daarna bestegen we de Grüntallkogel met de gelijknamige hut. Bij de beklimming wisten we al dat de hut gesloten was. Het was de eerste hut tijdens onze wandeling, waar geen auto bij de hut kon komen. Toen we bij de hut aankwamen, kwam er ook een (mannelijke) trimmer aan met ontbloot bovenlijf. Hij deed bij de hut wat oefeningen, trok een T-shirt aan en liep weer terug, naar beneden.
Plankenstein Wij volgden nu eigenlijk een graatwandeling over de Walzberg. Het was goed te doen. Het was een mooi, smal pad met flinke vergezichten op Texing en Kirschberg an der Mank. We kwamen op een asfaltweg uit in de omgeving van Plankestein. Er stond een verwijsbord naar Gasthaus Grassman met overnachtingsmogelijkheid. Het zou 20 - 30 minuten lopen zijn, maar na een kwartier waren we er.
Nadat we in onze kamer waren, kleedden we ons om en liepen nog even naar het slot en de kerk. We aten warm in het Gasthaus. De wirtin gaf ons een boek, waarvan het de bedoeling was dat wij onze namen erin schreven. Op de rechterbladzijden stonden zo'n zes verschillende wandelingen aangegeven, die Plankenstein aandoen. Wij zetten dan een kruisje bij wandeling 604. Er stond in het boek hoeveel wandelaars aan elke wandeltocht hadden meegedaan over de laatste 10 jaren. Wij herinnerden ons dat wij in dit hotelletje al eens eerder hadden overnacht tijdens het volgen van de Nord Süd Weitwanderweg (NSWW). We hebben toen waarschijnlijk ook in de zelfde kamer geslapen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg