Vorig verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Volgend verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 terug naar het overzicht van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Voralpiner Weitwanderweg 04
datum donderdag 29 augustus 1996
traject Rosenbaum(600) - Kukubauerhütte(782) - Stockerhütte(734) - Rotheau(340) - Meiselhohe(521) - Kaiserkogelhütte(716) - Deutschbach Siedlung(400) - Rabenstein(344).
afstand 35 km
hoogten 340 - 782 meter
wandeltijd 9¾ uur
weer licht tot half bewolkt; vlak voor ons vertrek wegtrekkende regen
temperatuur 15° - 22°
overnachtingadres Fam. Pönisch, Röhrenbachstrasse 3, Rabenstein an der Pielach ( 02764 - 7425
Overnachtingprijs 2 x Osch. 200
uitgaven Rotheau: Gasthof Osch. 158, telefoon Osch. 1; Kaiserkogelhütte Osch. 90; Rabenstein: supermarkt Osch. 14, warme maaltijd Osch. 283. Subtotaal Osch. 546. Totaal Osch. 6287.

Stockerhütte Toen we ons klaarmaakten voor vertrek regende het nog licht. Het had bijna de hele nacht geregend. Toen we vertrokken hadden we onze regenbroeken uit voorzorg al aangedaan. De paraplu hadden we startklaar in de hand. Het bleek gelukkig niet nodig te zijn. Deze dag werd de dag met de vergezichten. Eerst liepen we naar de Kukubauerhütte. De hut zag er van buiten mooi uit, maar was wel klein. Hij was dicht (rustdag). Gelukkig was er buiten de hut wel een stempelmogelijkheid.
We wandelden weer verder. Regelmatig kruisten we weilanden al of niet met koeien. We moesten ook heel vaak hekken openen en weer sluiten. Eenmaal stond er heel duidelijk aangegeven dat we tweemaal langs schrikkeldraad kwamen. Een ander keer kwamen we langs een huis waar een man buiten bezig was. Hij hielp ons om op een bepaalde plek over een schrikdraad te stappen. Om bij de Stockerhütte te komen moesten we flink wat meters stijgen, die we ook weer moesten dalen. De hut lag heel mooi, maar hij was helaas dicht.
Daarop daalden we het pad weer af. Opeens hoorden we een vreemd geluid. Een jonge ree, die langs de kant van ons pad op de grond lag, was verschrikt opgestaan. Het dier was te angstig of te jong om weg te lopen. We besloten snel verder ons pad te vervolgen om geen problemen te krijgen met moeder hert. In Rotheau dronken en aten we wat. We waren deze dag nog niet langs een supermarkt gekomen. En hier in Rotheau was de supermarkt gesloten wegens de middagpauze.
Bij de pas Meiselhohe kwamen we weer op de officiële route. Even later kwamen we bij de Kaiserkogelhütte. We waren op dat moment de enige gasten. Buiten de hut werd gewerkt aan de uitbouw van het terras. De ansichtkaarten waren op. Maar nadat wij ons adres hadden afgegeven kregen we later een ansichtkaart thuisgestuurd.
Het laatste uur naar Rabestein liepen we alleen over asfaltwegen. Het eerste stuk was wel heel mooi. We zagen in een parkje nog ongeveer 20 reeën en een hert met een groot gewei. We kwamen onverwachts door een extra plaatsje met de naam Deutschland Siedlung. Hier stonden veel mooie huizen dicht op elkaar. In Rabenstein aangekomen kochten we bij de eerste kruidenier nog een Punica.
Men was geïnteresseerd naar onze wandelprestatie en men bood aan om voor ons een Privatzimmer te bellen. Het eerste was bezet. Het tweede was waarschijnlijk niet echt een Privatzimmer. We dineerden in het centrum in Gasthof Zum Guten Tropfen. Op een gegeven moment kwamen vier kinderen van een jaar of 12 giechelend binnen en bestelden limonade. Zij rekenden allen apart af. We kregen de indruk dat ze een anderen groep in het restaurant aan het gadeslaan waren, zo in de trend van oh, gaat die met die.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg