Vorig verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Volgend verslag van de Voralpiner Weitwanderweg 04 terug naar het overzicht van de Voralpiner Weitwanderweg 04 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Voralpiner Weitwanderweg 04
datum woensdag 28 augustus 1996
traject Kaumberg(494) - Hainfeld (419, bus) - Gasthof Zum Kreuzwirt(595) - Bauernhof Rosenbaum(603).
afstand 14 km
hoogten 439 - 700 meter
wandeltijd 6½ uur
weer 's-ochtends vrij zonnig, later wolkenvelden. Vanaf half drie regen.
temperatuur Aanvankelijk 23 graden, later ca. 15 graden.
overnachtingadres L. und J. Rosenbaum, Landwut, 3163 Rohrbach - Durlass 4, ( 02764 - 7425
Overnachtingprijs 2 x Osch. 180
uitgaven Kaumberg: overnachting Osch. 260, ontbijt Osch. 100, ADEG Osch. 94, bus Osch. 44, Gasthof Kreuzwirt 42, Rosenbaum warme maaltijd en overnachting Osch. 634. Subtotaal Osch. 1174. Totaal Osch. 5741.

Kaumberg Doordat we de vorige dag onze tocht hadden afgebroken en waren afgedaald naar Kaumberg hadden we besloten om het moeilijke traject te laten zitten en met de bus naar Hainfeld te rijden. Hier pakten we het 04-parkoers weer op.
We verlieten Hainfeld en staken de spoorlijn over. Spoedig liepen we buiten de bebouwde kom van Hainfeld. Nu liepen we veel meer door weilanden. Op een gegeven moment kwamen we bij een slagboom waarop stond geen doorgang. Bovendien werd het verdergaan afgeraden door de vermelding dat er een bijtgrage hond in op dat terrein bevond.
Gelukkig bleek dat even voor dit punt de officiële route afsloeg en dat we dat gewoon over het hoofd hadden gezien. Dat kwam trouwens doordat we een grintweg volgden met aan beide zijden schrikdraad. We liepen even terug en kropen onder het schrikdraad door. We volgden het pad over een weiland. We kwamen bij een hekwerk dat goed dicht zat. Maar we moesten er toch door, want de markering liep achter het hekwerk duidelijk verder. Verderop moesten we nog een paar maal onder schrikdraad door kruipen en langs lastige koeien lopen.
Kaumberg Wanderkarte We kwamen bij een boerderij op een asfaltweg uit, maar spoedig verlieten we de asfaltweg weer en volgden een gras/grintweg. Vlak na een grote boerderij liepen we weer over grintwegen en bij een stapel afgezaagde planken gingen we in het kort. Vlak daarna moesten we een beek oversteken. Er was van 3 balken vrij hoog een brug gemaakt. Verder was er erg veel hekwerk. Maar we vonden, buiten de brug om, een doorgang.
Verderop was de markering minder doordat bomen waren omgezaagd. We kwamen op een asfaltweg uit. Bij een boerderij moesten we weer door een aantal hekwerken. Op een splitsing met veel opgestapeld hout hadden we onze lunch. We lieten op de stapels hout kleding drogen. Na weer een half uurtje lopen kwamen we bij Gasthof Zum Kreuzwirt. Ze hadden hier een rustdag, maar we konden nog wel Almdudler drinken en een stempel voor onze stempelkaart krijgen. We vulden onze veldflessen met water en kochten er een kaart. De wirtin wees ons een andere route, zodat we niet dezelfde weg een stukje terug hoefden te lopen. Na ruim 2 km asfaltwegen gelopen te hebben, sloegen we af bij een verwijsbordje naar een Heurigen.
Even verder was een stapel hout en daar verkleedden we ons weer. Het zag er naar uit dat het zou gaan regenen. Daarom verwisselden we de korte broek weer voor de knickerbocker. Bij boerderij Nutzhof begon het licht te regenen. We liepen naar bossen en de regen werd ook sterker. Daarop besloten we de regenpakken aan te doen. Het regende later zelfs harder dan de vorige dag.
Bij een hooischuur met een tractor schuilden we even, maar spoedig liepen we verder. Maar het begon opnieuw flink te regenen. We besloten uit te kijken naar een overnachtingsmogelijkheid. We zagen een afslag naar Urlaub am Rosenbaum. De wirtin van Gasthof Zum Kreuzwirt had deze naam genoemd als mogelijke overnachtingsmogelijkheid. We besloten er heen te gaan, hooguit 5 minuten van het parkoers. En er was nog plaats, de laatste kamer. Het werd een ruime 3 persoons kamer. We konden er zelfs warm eten. Bij de tafel waar we de volgende ochtend ontbeten hing een bord met de tekst: Stammtisch: Für Fischer, Jäger und andere Lügner !
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg