Voralpiner Weitwanderweg 04
datum dinsdag 27 augustus 1996
traject Thenneberg(412) - Hocheck(1037) - Rotes Kreuz(723) - Kaumberg(494)
afstand 15 km
hoogten 412 - 1.037 meter
wandeltijd 8 uur
weer tot 13.00 uur droog. Daarna onweer en regen
temperatuur 20
overnachtingadres Gasthof Zum Goldenen Ochsen, Pension Restaurant, Familie Deimbacher, Markt 12, Kaumberg, ( 02765-221
Overnachtingprijs 2 x Osch. 130 + 2 x Osch. 50
uitgaven Thenneberg: overnachting + warme maaltijd Osch. 841, Adeg Osch. 120, Hocheckhaus Osch. 130, Kaumberg: caf Osch. 30, postzegels Osch. 180, warme maaltijd Osch. 325. Subtotaal Osch. 1626. Totaal Osch. 4567.

We ontbeten om 7 uur. Daarna gingen we naar de ADEG om boodschappen te doen. Vervolgens begaven we ons op pad. We liepen niet terug naar Altenmarkt om daar de offici le route op te pakken. Maar vanuit Thenneberg vonden we op de kaart om na een uur weer op de offici le route uit te komen.
We volgden het 04-pad verder naar het Hocheckhaus. Vlak voor het Hocheckhaus werden we ingehaald door een fietser. Vlak voor het Hocheckhaus keerde de fietser en kwam ons weer tegemoet gereden. Op de hut hadden we een gesprek met de h ttenwirt over het verloop van onze tocht. Hij vertelde dat men op de Enzianhut op de Kieneck een rustdag had. Maar er was wel een noodovernachting mogelijk. Vlakbij het haus stond een kapelletje . Eerst liepen we naar het Rotes Kreuz . Dit kruis stond niet op een top van een berg, maar op de kruising van wandelpaden en was rood geschilderd.
Daarna liepen we in de richting van de Veiglkogel. Voordat we dit bereikten hadden we al besloten om eerder af te slaan. Vlak nadat ons pad vrij dicht langs een grintweg had gelopen hoorden we in de verte onweer. We besloten terug te keren naar die grintweg. Over de grintweg daalden we af, het dal in. We werden nog een keer ingehaald door een bestelautootje. We kwamen op de kruising uit waar we anders waren uitgekomen. We liepen een eind verkeerd. Maar toen we het "autootje" dat stilstond hadden ingehaald hoorden we van de twee inzittenden, dat we een afslag over het hoofd hadden gezien. We liepen terug naar de kruising en volgden het dalende pad naar Kaumberg.
In Kaumberg liepen we een Fr hst ckpension voorbij. Later werden we in het centrum weer naar het Fr hst ckpension verwezen. Er werd echter niet opengedaan. Bij Kirchenwirt belde de baas voor ons op. De dochter van het Fr hst ckpension nam op en dacht dat er nog plaats vrij was. Na een uur wachten wilden we weer naar het Fr hst ckpension gaan, maar toen hoorden we dat het Fr hst ckpension volledig was bezet. De baas van het Kirchenwirt regelde uiteindelijk dat we konden overnachten in een officieel gesloten Gasthof. Na het douchen aten we in een nis naast een ADEG. Het eten smaakte prima. Hier zouden we de volgende ochtend ook ons ontbijt hebben.

Henri Floor & Coos Verburg