derde dag van de 9e Heuvelland wandel4daagse 1996 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 9e Heuvelland vierdaagse van 8 t/m 11 augustus 1996
De vierde wandeldag, zondag 11 augustus 1996.
Vierdaagse Heuvellandwandelingen Het had de voorgaande nacht geregend. Er werd voor deze dag regen en onweer voorspeld met een maximum temperatuur van 20 graden. Het werd echter een vrij droge dag met een enkele keer tot 5 uur 's-middags enkele spatten. We liepen Berg uit en dwaalden langs een bosrand aan de noordkant van Vilt. Bij Thermo 2000 te Valkenburg kwamen we even bij de verkeersweg. Maar meteen doken we de bossen in en kregen een zeer sterk geaccidenteerd parkoers voorgeschoteld rond de Cauberg. We kwamen in het centrum van Valkenburg uit en doorkruisten de plaats. Even voor het station kwamen we uit. We staken even verder de spoorlijn over en bereikten de eerste rustpost.
Van hier liepen we even naar de A76-snelweg. Deze volgden we enige tijd. Bij boerderij Heihof uit de 15e eeuw daalden we weer af. Daarna zetten we koers naar een andere boerderij. Deze was mooier en rustiger gelegen. Nadat we nog om een bungalowpark te Schin op Geul waren gelopen, bereikten we vlak langs de spoorlijn de tweede rustpost.
We verlieten de rustpost en na een kort pad door een weiland bereikten we een verkeersweg tussen Strucht en Oud-Valkenburg. Hier was de bepijling en markeringen verdwenen. Naar rechts zagen we iets geel op een bord zitten. Toen we hier dichterbij kwamen, bleek dit niet onze markering te zijn. Naar links zagen we in de verte iets op een regenpijp. Toen we hier dichterbij kwamen bleek dit inderdaad onze markering te zijn. Over een smal pad tussen weilanden, verlieten we de verkeersweg. Over rustige landbouwwegen stegen we van 120 meter hoogte naar 160 meter hoogte. Daarna daalden en dwaalden we door de bossen in het Gerendal. Bij de OrchideeŽntuin steeg ons pad weer. Over een smal pad tussen bos en weilanden bereikten we Scheulder. Hier was de derde rustpost in een cafť.
Over een grintweg langs weilanden, maisvelden en korenvelden kwamen we bij boerderij Berghof. Nu daalde ons pad en vlak voor Strucht kwamen we bij een muziektent, die gelegen was op de hellingen buiten de plaats Strucht. In de muziektent speelde het Oberbacher Blaasorkest. Voor de muziektent stonden een heleboel tafeltjes en banken waaraan flink wat belangstellenden zaten. Ook was er een bar opgezet, maar het leek als of hier alleen maar bier werd verkocht. Na een aantal muzieknummers zittend te hebben aangehoord, vervolgden we ons pad. In Schin op Geul werd de vierde rustpost bereikt.
Nu volgden we een spoorlijn enige tijd. Verderop kwamen we langs de drie Beeldjes en Kasteel Schaloen. We staken de drukke verkeersweg bij Oud Valkenburg over. Na weer een bosparkoers kwamen we weer in Valkenburg uit. Langs een aantal plassen kwamen we bij kasteel Oost, gelegen aan de Geul, uit. Even verder werd de 5e en laatste rustpost bereikt.
We staken de A76-snelweg over en dwaalden even door het Ravensbosch. Via Strabeek werd de Geul bereikt. Deze volgden we even en na nog een laatste steile helling werd de finish bereikt. Een halve km voor de finish kwam Coos mij tegemoet omdat zij deze dag het 28 km parkoers liep.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg