eerste dag van de 9e Heuvelland wandel4daagse 1996 derde dag van de 9e Heuvelland wandel4daagse 1996 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 9e Heuvelland vierdaagse van 8 t/m 11 augustus 1996
De tweede wandeldag, vrijdag 9 augustus 1996.
We startten nu ongeveer een kwartier later, zo rond half acht. De vorige dag hadden we het in het begin van de tocht nog wat te druk gevonden. Eerst liepen we langs de kerk van Berg. Daarna liepen we op korte afstand langs een mergelgroeve. De groeve zelf was echter niet zichtbaar. Daarna dwaalden we door het bosgebied De Dellen. Bij Rothem liepen we onder de snelweg door. Daarna volgde een leuk smal pad langs de Geul. Even voor het NS-station van Meerssen werd de eerste rust bereikt. Dit was in een scholencomplex met een zeer grote lunchzaal.
Meerssen We liepen verder dwars door het centrum van Meerssen en kwamen op korte afstand langs de basiliek. We verlieten Meerssen in noordelijke richting. We staken de Watervalderbeek over en bereikten nu buurtschap Hamcoven. We staken een bos door. Hierin zaten weer flink wat hoogteverschillen. Nu bereikten we de zuidkant van luchthaven Zuid-Limburg in de gemeente Beek. We hoorden en zagen een paar vliegtuigen overvliegen. Daarna kruisten we, in twee etappes de A2- snelweg. De snelweg ligt hier wat uit elkaar. In het tussenliggende gebied ligt nog een café met de naam Bergrust. Over een paar grintwegen liepen we langs buurtschap Kasen opnieuw naar bossen. Nu dwaalden we door hellingbossen. Eerst liepen we langs buurtschap Moorveld. Over de Schieversberg bereikten we Geulle. Hier was de tweede rustpost. Vlakbij was ook een supermarkt. Door de warmte besloten we hier een pak melk en karnemelk te kopen.
Geulle verlieten we weer door hellingbossen. Daarna kregen we wat meer open terrein. Soms waren de graspaden zo smal, dat het leek aslof ze alleen door de 4-daagse lopers werden gebruikt. Even voor Catsop sloegen we af om nog een grintweg te volgen die ons naar de spoorlijn te Elsloo voerde. Maar we verlieten Elsloo weer om in Catsop de derde rustpost te hebben.
Opnieuw liepen we naar Elsloo. Hier liepen we door een paar heuvelachtige straten en langs Kasteel Elsloo. Een bruidspaar was net bezig met een fotosessie. Verder dwaalden we door hellingbossen. We liepen nog door een tunnel onder een spoorlijn, waarnaast een voetpad ook een beek liep. Via buurtschap Snijdersberg bereikten we Geulle. Hier was de vierde rustpost. We kwamen om 13.05 uur bij een supermarkt. De bedrijfsleidster verliet net de supermarkt voor een lunch.
Door bossen, langs heidevelden en buurtschap Bunde werd Meerssen weer bereikt. We begonnen al aardig vermoeid te geraken, mede door de warmte. Na de rust in Meerssen liepen we naar Raar.
Via het Hontheimerveld werd Houthem bereikt. We namen nu niet de kortste route terug, maar liepen nog langs de RK kerk St. Gerlach. We bewonderden de kerk. Naast het feit dat de kerk vol hing met prachtige muurschilderingen was het hier heerlijk koel. We kregen van twee aanwezige heren nog een soort bidprentje van de heilige St. Gerlach. We staken er ook nog een kaarsje aan. Tussen 1962 en 1978 werd de kerk gerenoveerd. Daarna was het nog een paar km naar de finish. We kwamen langs een weiland met koeien. Daarbij was een kalf aan het drinken van moedermelk. Het laatste stuk naar de finish was vrij steil door bossen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg