eerste dag van de 8e Heuvelland wandel4daagse 1995 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 8e Heuvelland vierdaagse van 10 t/m 13 augustus 1995
Tweede wandeldag, vrijdag 11 augustus 1995
Vierdaagse Heuvellandwandelingen We verlieten Vilt en Berg langs het sportterrein. Aan de voet van de heuvels die we afdaalden stroomde de Geul. We staken de Geul over en bereikten St. Gerlach/Houthem. Bij kasteel St. Gerlach verlieten we de plaats, staken een spoorlijn ter hoogte van Strabeek over en liepen eerst een eind langs de spoorlijn. Even verderop staken we een snelweg onderdoor. Verderop sloepen we een veldpad in dat ons naar het Ravenbosch voerde. Hier liepen we fraai een tijdlang langs een smalle beek. We kwamen in Groot Haasdal overgaand in Klein Haasdal. Hier was de eerste rustpost in de Rimigiushoeve.
We liepen verder door Klein Haasdal en verderop over een veldpad om Schimmert heen. Via buurtschap Op De Bies liepen we over asfaltwegen naar Spaubeek toe. Hier was de tweede rustpost in het Roadhoes. De entree van dit gebouw werd opgesierd met het standbeeld van een kikker met als tekst: XXXXX.
Via buurtschap Hobbelrade zetten we koers naar de A76-snelweg.

Er wordt nog een onderzoek ingesteld waar de rest van dit verslag is gebleven. Met excuses voor het ongemak.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg