tweede dag van de 8e Heuvelland wandel4daagse 1995 overzicht van de Heuvelland wandel4daagsen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 8e Heuvelland vierdaagse van 10 t/m 13 augustus 1995
Eerste wandeldag, donderdag 10 augustus 1995
heuvelland4daagsestartlokatie We liepen op deze zonovergoten dag eerst door het centrum van Berg van de gemeente Berg en Terblijt langs de plaatselijke kerk. Bij camping Oriental verlieten we het dorp en volgden nu de rijksweg. Daarbij kregen we mooie vergezichten op Maastricht. Over de Schaandertweg, een grintweg, liepen we tot ruim voor de buitenwijken van Maastricht. Daarbij liepen we langs een verzorgingspost alwaar we een banaan kregen aangeboden. Vlak bij Bemelen sloegen we van het grintpad af. Ook in dit plaatsje liepen we langs de plaatselijke kerk. Bemelen ging alras over in St. Antomiusbak en even later bereikten we, na een klim, het Afrika-museum met z'n vele kleine kapelletjes. Hier was de eerste rustpost.
We liepen door naar Cadier en Keer, maar aan de rand van genoemd dorp sloegen we af in de richting van het Savelse bos. Via de Orenberg en de Riesenberg dwaalden we door het heuvellandschap verder naar Eckelrade. Hier was de tweede rustpost.
Via de Trichterberg liepen we door het Savelse bos tot vlak voor Gronsveld. Hier voerde ons pad weer terug het Savelse bos in tot uiteindelijk in Ryckholt de derde rustpost was.
Na de rust bezochten we de fraaie kerk. We staken er twee kaarsjes aan. De organist was aan het oefenen en de muziek vulde de kerk. We maakten een flinke lus door het Savelse bos in de vorm van het bovenstuk van een (ouderwetse) wandelstok. Verder voerde ons pad door de Schone Grub. Een grub is een soort holle weg alleen wat smaller. Verder voerde ons pad wisselend langs de oostkant, dan weer langs de westkant van het Savelse bos. De vierde rustpost was dezelfde als de tweede. En deze lag in Eckelrade.
Nu kregen we regelmatig vergezichten op Maastricht en wijde omgeving. Evenzo was de vijfde rustpost dezelfde als de eerste rustpost.
Via de rand van Cadier en Keer liepen we via Bemelen, met uitzichten op kalkrosten, weer terug naar Berg. Dit laatste stukje naar Berg voerde mooi over een opengesteld weiland bergopwaarts. En in Vilt was de finish.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg