tweede dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1995 vierde dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1995 Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Apeldoornse Vierdaagse 1995, derde wandeldag donderdag 13 juli 1995
medaille 40 km We verlieten Apeldoorn door het Orderbos, het Asselsche Veld en De Alkenschoten. We staken de A1 over en liepen richting Hoog Buurlo. De lus van de 50 km voerde praktisch geheel door het Ugchelse bos. Aan de rand van de Hoog Buurlose Heide bestegen we de 83 meter hoge Willemsbank. Tot twee keer toe raakten het parkoers in die lus van de 50 km elkaar. Toen we weer op het 40 km parkoers zaten, staken we de bloedhete Hoge Buurlosche Heide over.
We staken maar eens de paraplu, nu eigenlijk parasol, op. We zagen een klein meertje waar een heleboel schapen naar toe liepen. Verderop zagen we een nog groter meer liggen, Gerritsfles genoemd. Bij Radio Kootwijk was in de kantine een rustpost. Hier konden we heerlijk en goedkoop smullen. Daarna liepen we weer terug tot vlakbij Hoog Buurloo. Daarna genoten we, met volle teugen van de zandvlakte naar camping Kerkendel in de plaats Kootwijk, gemeente Barneveld.
De parkoersarchitect had een mooiere en kortere weg naar Halte Assel gevonden. Deze voerde echter wel opnieuw over de Kootwijkse zandvlakte. Na een korte stop op Halte Assel liepen we verder. Opnieuw bewees de paraplu goede diensten als parasol. In Hoog Soeren leek het wel uitgestorven (met wandelaars). Opnieuw volgde nu een andere route als het vorige jaar. Daarbij kwamen we nog langs een monument. dit ter nagedachtenis dat op 13 april 1945 hier 16 landgenoten werden doodgeschoten. 2 km voor het einde was de verzorgingswagen ook helemaal verdwenen. Een paar honderd meter verderop zat een wandelaar op een bankje en zei verbaasd tegen ons dat ze dacht dat zij de laatste wandelaar was. Vijf uur halen we toch niet meer, zei ze dus ik kan hier nog wel even zitten. Na 11 uur en 35 minuten bereikten we de finish. Afmelden kon niet meer wat de organisatie was vertrokken. De temperatuur lag tussen de 25 en 30.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg