Vorig verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 Volgend verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 terug naar het overzicht van de Ruperti Weitwanderweg 10 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Ruperti Weitwanderweg 10
datum dinsdag 27 juni 1995
traject Gundertshausen - Eggelsberg(531) - Autmannsdorf (462 m)- Ibm(493) - Seeleitensee(425) - Heratingersee(432) - Dorfibm(439) - Pimbach(464) - Holzöster(491) Hehermoos (466 m) - Haigermoos (470 m) - Ortholling (463 m) - Gumpling - Ostermiething (423 m) - Jaugsdorf (Ostermiething - Jaugsdorf met de auto)
afstand 15½ km (Ibm-Ostermiething)
hoogten 423- 531 meter
wandeltijd 8 uur
weer 's-Ochtends nevelig en natte straten, maar geen regen. Overdag vrij zonnig, 's-middags half tot zwaar bewolkt
temperatuur 23°
overnachtingadres Gasthaus Kellerwirt Fremdenzimmer, J.u.M. Friembichler, Vollern 33, ( 06272-7545, A-5110 Oberndorf.
Overnachtingprijs Osch. 440
uitgaven Overnachting Maria Schmolln 540, Nah & Frish 129, supermarkt IBM 33, diner Osthermiething 320, ijsje Jaugsdorf 86.

Eggelsberg Ibmermoor We verlieten Gunderthausen en maakten een foto van een heel groot blikje Almdudler en liepen weer terug naar Eggelsberg. We zagen een ree over het land lopen, die kennelijk niet bang is voor auto's die hier veel rijden, maar wel voor een enkele wandelaar. In Eggelsberg bezichtigden we de kerk.
Buiten Eggelsberg moesten we een eind door hoog, nat gras. Hier zagen en hoorden we een ree. Hij maakte een geluid alsof we er niet mochten komen. Het parkoers even verderop door bosgebied Saaggraben bestaat niet meer, mede omdat het niet gemarkeerd is. We zagen nog 2 reeën en rustten op een bankje. Toen we IBM binnenliepen, maakte ik van het plaatsnaambordje een foto. In de plaatselijke supermarkt kregen we een prospectus van de plaats en werden we attent gemaakt op de prachtige moerassen. Coos hoorde in de supermarkt nog een man tegen zijn vrouw zeggen: "Mien, wat voor afwasborstel hebben we nodig".
In het prospectus was sprake van een 4 km lange wandeltocht. Daarop besloten we de wandeling te maken en dat werd echt een hoogtepunt van de hele tocht. Een paar km voerde het pad over planken door de moerassen , Gedeeltelijk lagen er 2 planken naast elkaar en gedeeltelijk lagen er 3 naast elkaar. Enige malen zakten de planken tot iets onder de waterspiegel. Daardoor moesten we dan wat sneller lopen en enige afstand houden. Na de voltooiing van dit extra pad vervolgden we ons pad. En dat liep verder, langs een meer met zwembad om de Heratingersee.
Van Dorf IBM liepen we naar Pimbach. En hier leek het pad dood te lopen, zo dichtgegroeid als het was. We liepen nu veelal verder over asfaltwegen door Holzöster, Hehermoos Haigermoos en Ortholling naar Gumpling. Op een boerderij voor Ostermiething zagen we 6 jonge eendjes. De boerin liep langs en we raakten er mee aan de praat. Daarna liepen we door naar Ostermiething naar Gasthof Lindlbauer. Hier was echter alles vol. De eigenares belde voor ons naar een paar overnachtingadressen en dat werd uiteindelijk Jaugsdorf. We kwamen rond 6 uur in Ostermiething aan en rond 8 uur werden we opgehaald door de dochter van het Gasthof Kellerwirt uit Jaugsdorf. Tussen 6 en 8 dineerden we in Ostermiething. Eerst poetste ik de schoenen, douchte daarna en dronken nog een glas wijn en aten een klein ijsje
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg