Vorig verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 Volgend verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 terug naar het overzicht van de Ruperti Weitwanderweg 10 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Ruperti Weitwanderweg 10
datum zondag 25 juni 1995
traject Stelzen(670) - Jagleck(707) - Frauschereck(707 m) - Scherfeck(629) - Höh (623 m) - Maria Schmolln (585 m).
afstand 21 km
hoogten 510 - 767 meter
wandeltijd 5 uur
weer tot 12 uur zwaar bewolkt en nevelig, daarna regen.
temperatuur 10°
overnachtingadres Gasthof Pension Bachleitner's Huntel, A-5241 Maria Schmolln 6, ( 07743-2226, Urlaub mit dem Hund.
Overnachtingprijs Osch. 700
uitgaven Overnachting Stelzen 400

Maria Schmolln Gasthof Waar we hadden overnacht was officieel geen overnachtingadres, hoorden we. Ze hadden het al 4 jaar tevoren opgegeven aan de desbetreffende instantie. Maar een heruitgave van het wandelboekje is er niet zo gauw. Na het ontbijt vertrokken we met mist. Toch maakten we nog een foto van het Gasthaus. We liepen niet hetzelfde pad terug, als we de vorige dag gekomen waren, omdat er een mooiere en rustiger weg was.
Maria Schmolln We liepen weer veel door bossen en kwamen maar een paar keer door buurtschappen. In Frauschereck was hout op een aparte manier opgestapeld. Nadat het echt ging regenen en de regenkleding ook bij Coos aanging, ging de lol eraf en in Maria Schmolln besloten we te overnachten. En dat werd een Pension waar honden welkom zijn. Dus alle gasten hadden een hond bij zich. We hadden nog een ree gezien. Omdat het nog zo vroeg was nam ik lekker een bad. 's-Middags dronken we wat en bleven verder binnen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg