Vorig verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 Volgend verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 terug naar het overzicht van de Ruperti Weitwanderweg 10 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Ruperti Weitwanderweg 10
datum zaterdag 17 juni 1995
traject Vichtenstein (800 m) - Stadl (726 m) - Engelhartzell (302 m)- Oberranna(320) - Niederranna (289m).
afstand 15 km
hoogten 284 - 800 meter
wandeltijd 5½ uur
weer Na een blauwe hemel 's-ochtends om 6 uur, regende het rond 7 uur. Nadat we op pad waren gegaan, bleef het verder droog.
temperatuur 20°
overnachtingadres Wolfgang und Annik Hoffmann, A-4085 Niederranna 7, ( 07285/6424, fax 6425.
Overnachtingprijs Osch. 620
uitgaven brood Engelhartzell Osch. 61, Spar Engelhartzell Osch. 84, Oberranna Almdudler Osch. 30, kaarsje Osch. 10, Gasthof zum Drasech Osch. 343.

Niederranna Na het ontbijt van half acht vertrokken we even na acht uur met droog weer. Het was onze goedkoopste overnachting geweest. We liepen weer de weg terug naar de Jägerbildkapelle. Deze bekeken we nu rustig. Er gaat een legende dat een ridder van de burcht Vichtenstein door rovers aan een beukenstam werd vastgebonden en dat hij daarvan door Moeder God bevrijd is.
Daarna daalde ons pad. Het bleek een pad met allemaal kruisjes te zijn, een kruisweg. We kwamen in Stadl (726 m). Hier werd de plaatselijke kerk gerenoveerd. Na een km een rustige asfaltweg te hebben gelopen, was ons pad weer bijna dichtgegroeid met gras. Via Schöfberg en Mühlbach (587 m) geraakten we op een asfaltweg, die ons in de richting van Engelhartzell leidde. Drie km voor Engelhartzell sloegen we een dalend grintpad in. Ik maakte Coos attent op een glad stuk van het parkoers. Toen ik dat zei, hoorde ik gekraak en stoof een ree door de bossen weg. In Engelhartszell gingen we de Spar in, maar ze hadden praktisch geen brood meer. Bovendien was het er erg druk. Daarop besloot ik alleen naar een bakker te gaan, terwijl Coos de spullen afrekende in de spar. Na de inkopen bezochten we nog een kerk en zetten er nog een kaarsje ter nagedachtenis aan mijn vader en aan Uli.
Daarna liepen we lange tijd over de Treppelweg, een pad tussen de verkeersweg langs de Donau en de Donau zelf. Na Saag troffen we even voor Oberranna (285 m) nog een man die het gras van het pad aan het korten was, Hij had nog een bekende in Holland. Dat was een man die in het verleden eens bij hem had overnacht in het Zimmer Frei wat hij (toen) had. Jaarlijks stuurden ze hem nog een kaartje. Bij Oberranna dronken we nog een blikje Almdudler. Een uitbater had een stalletje met stoelen buiten staan. Enthousiast ging ik op één van de stoelen zitten, maar er lag nog water op de zitting waar ik overheen had gekeken. Daardoor kreeg ik een nat zitvlak.
Van Oberranna liepen we tot aan de brug over de Donau (194 m) langs een verkeersweg. Langs de kant van de weg zagen we verschillende keren kruisjes staan van kinderen die daar verongelukt waren. Aan de overkant van de brug maakten we een foto van een standbeeld dat te maken had met de brug over de Donau. In Niederranna besloten we in een privat Zimmer te overnachten. Daarna zaten we een tijd op een bankje langs de Donau. Daarna wandelden we nog wat in de omgeving van Niederranna. Na het douchen rond 5 uur dineerden we in Gasthof Pension Erich Draxler, A-4085 Niederranna, ( 072-85511 en aten een Germknödel toe. Daarna slenterden we opnieuw wat door de plaats.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg