Vorig verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 Volgend verslag van de Ruperti Weitwanderweg 10 terug naar het overzicht van de Ruperti Weitwanderweg 10 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Ruperti Weitwanderweg 10
datum dinsdag 13 juni 1995
traject Burghausen(363) - Weng (433 m) - Überackern (356 m) - Oberrothenbuch(354) - Braunau am Inn (351 m)
afstand 22 km
hoogten 350 - 433 meter
wandeltijd 5½ uur
weer Half tot zwaar bewolkt met 2 buien
temperatuur 17°
overnachtingadres Salzburger Hof, Inh. Wilhelm Buttinger, Salzburgerstraße 55, A-5280 Braunau am Inn, ( 07722-3154
Overnachtingprijs 2 x Osch. 270
uitgaven Overnachting Salzburger Hof Burghausen DM 90, Spar Burghausen DM 5, Ach Spar Osch. 110, Pizzeria Braunau Osch. 266, supermarkt Braunau Osch. 45

Braunau Vanuit ons overnachtingadres in Burghausen liepen we eerst naar de burcht. Op weg daar naar toe sprak een wegwerker ons aan, die een maand tevoren nog in Nederland was geweest in het kader van de herdenking 50 jaar vrijheid. Daarna volgden we deze burcht over een lengte van een kleine km over de hele burcht heen. We maakten hier zo'n 8 foto's. Daarna daalden we weer naar het centrum van Burghausen af en kochten broodjes. Heel bezienswaardig in Burghausen is het langgerekte marktplein met bonte façaden die voor een deel met stuc versierd zijn. Zuidwaarts wordt dit plein voortgezet door de overdekte Grüben, een smal middeleeuws aandoend straatje met daaroverheen de stadspoort.
Daarna staken we de Salzach en ook de grens weer over naar Oostenrijk. In Ach deden we nog wat inkopen bij een spar en daarna gingen we echt op pad, zo tegen half elf. Over een trap verlieten we spoedig Ach en kwamen in Duttendorf langs het Naturfreundehaus. Door een buitenwijk van Duttendorf kwamen we op de doorgaande verkeersweg van Burghausen naar Braunau. Voor Weng sloegen we weer af en liepen nu een tijdje op iets grotere afstand langs de Salzach. Naar Berg en Überakern liep een rustige asfaltfietspad. Langs de kant zagen we talrijke bloemen.
Braunau Salzburgerhof In Überakern verlieten we de hoofdweg en liepen verder over een veldweg tot aan een kapelletje. In een bocht van een verkeersweg sloegen we weer af over een weg tussen twee huizen die eerst op een privéweg leken. We staken weer een verkeersweg over en volgden nu, van de route af, een lange tijd een grintweg door bossen. Éénmaal zaten we op een stapel omgezaagde bomen onze lunch te nuttigen. Hier is Coos nog vereeuwigd. Later kwamen we weer op de gemarkeerde route langs het water uit. Nu heette de rivier echter Inn. Door onze variant hadden we niet het mooie Salzach - Inn blick kunnen zien.
Braunau Nu liepen we weer enige uren langs het water. Vlak bij het Innkraftwerk Braunau-Simbach liepen we over een stenen dijk en Coos zei dat ik vlak naast een slang had gestapt, die ik niet door zijn schutkleur had gezien. Coos zei het pas wat later, opdat we in ieder geval een eindje voorbij de slang zouden zijn. Even voor Braunau am Inn (351 m), zagen we nog een ree. Langs een grote kerk liepen we Braunau binnen. We bezichtigden de kerk en gingen toen naar de marktplaats naar de VVV.
Hier lieten we een kamer reserveren in het Salzburgerhof. Na ons gedoucht te hebben kochten we bananen en een mandarijn en melk met een lekker smaakje. Na de melk opgedronken te hebben, bezichtigden we de stad en liepen daarbij langs het geboortehuis van Adolf Hitler. Het huis was niet exact gemarkeerd op ons informatieblaadje. Wel stond er op waar het ongeveer was. We aten een pizza bij Restaurant Pizzeria Eisspezialiteiten Italia, 5280 Braunau, Kirchplatz 1, Stadtplatz 25, 07722/2906.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg