Vorig verslag van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein Volgend verslag van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein terug naar het overzicht van het traject Hainburg an der Donau - Eisenstadt - Mariazell - Nebelstein Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Niederöstereichischer Mariazellerweg, Mariazell - Nebelstein
datum donderdag 1 september 1994
traject Annaberg - Annaberghaus/Tirolerkogel - Türnitz
hoogten 466-1388 meter
wandeltijd 6½ uur
weer 's-ochtends voor de start regen en onweer. Bij de start vrijwel droog. Na een uur overgaand naar zonnig weer.
temperatuur 26°
overnachtingadres Gasthaus Zum Golden Ochsen, Knorr-Schacherl, 3184 Türnitz 10, ( 02769-343
Overnachtingprijs -
Adres diner Gasthaus Zum Golden Ochsen, Knorr-Schacherl, 3184 Türnitz 10, ( 02769-343
uitgaven Spar Annaberg (72), Annaberghaus (103), ADEG Türnitz (34), Konzum (48), ADEG (19), overnachting + warme maaltijd (847).

wandelaars op de top van de Annaberg/Tirolerkogel We werden 's-ochtends vroeg rond half zes met harde regen en onweer wakker. Dat is natuurlijk geen weer om te wandelen. Toch ontbeten we op het tijdstip dat we hadden afgesproken - 7 uur. Na het ontbijt bekeken we, wat we zouden doen. We besloten verder te gaan, nadat het nagenoeg droog was geworden. Eerst brachten we een bezoek aan de benedenburen. We sliepen namelijk boven de Spar. We begonnen in de regenjas te lopen , maar spoedig ging die uit. Eerst zagen we een eekhoorntje en vlak daarop een ree.
Tot het punt Am Gscheid hadden we de vorige dag ook al gelopen, maar nu volgden we een andere grintweg. Op deze berggrintweg werden we een paar maal door auto's ingehaald. Ons pad steeg en het was best inspannend. Opeens hoorden we "Guten Morgen" zeggen. Een man haalde ons in met grote, stevige passen. Hij liep op laarzen. Later zagen en spraken we hem in het Annaberghaus. In het Annaberghaus op de Tirolerkogel aten en dronken we wat. Het huis stond op de top van de Tiroler Kogel en van hier had je prachtige vergezichten .
We vervolgden ons pad en bleven aanvankelijk prachtige vergezichten houden. Het pad ging eerst wat omlaag en we liepen over grashellingen. Later werd het wat eng. Aan één kant ging het vrij stijl omlaag. Maar het pad was hier breed genoeg. Later werd het pad door het bos wat steiler. Door de nattigheid was het gladder. Bij een hutje van de Bergrettung lunchten we buiten op een bankje, want het hutje zelf was gesloten. Ieder van ons at hier drie broodjes. Daarna liepen we onder langs rotsen. Daarna was het een tijd wisselend over grashellingen en door bossen.
Uiteindelijk kwamen we op een brede grintweg uit. Dit bleek niet de weg te zijn die gemarkeerd was, maar we namen hem wel . In Türnitz overnachten we in een 2 sterrenhotel. We liepen nog naar het zwembad annex tenniscomplex en zaten daar een tijdje op een bankje. Op de terugweg naar het hotel liepen we nog over een fraaie brug . We aten warm in het hotel waar we overnachtten. Eerst zaten we nog buiten en poetste nog de bergwandelschoenen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg