Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van alle Euraudax wandeltochten Ruim 50% meer deelnemers

Dit is het wapen van Driebergen. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 4 december 1993 organiseerde Euraudax Driebergen voor de tweede keer een 25 km tocht. Door een verkeerde opgave aan het LWP en het IVV, eerst voor wat betreft de datum, maar later ook nog voor wat betreft de aanvangstijd bleken de meeste wandelaars toch voor 9 uur te arriveren.
Een rugzak opbergen
Op een gegeven ogenblik vroeg één van de wandelaars waar hij zijn rugzak kon opbergen. Ik zei dat ik daar navraag naar zou doen. Nadat me dat gelukt was, wilde ik dat aan de man meedelen. Maar ik sprak een verkeerde man aan. Ik vroeg bent u die man die zijn zak wilde opbergen. Deze man zei dat hij wel een zak had, maar dat hij die niet wilde laten opbergen. Ik had een man aangesproken die niet tot de wandelaars behoorde.
Coos kreeg van één van de deelnemers nog bloemen ter gelegenheid van het feit dat ze de Nijmeegse vierdaagse dit jaar had volbracht. Klokslag 9 uur vertrokken we. Onder de deelnemers bevond zich ook een blinde wandelaar uit Vught. Twee weken tevoren had hij in Hoogvliet zijn eerste 100 km volbracht. De tocht slingerde flink door de bossen van Driebergen en Doorn. Er waren twee grote rusten, beiden in Restaurant Klein Zwitserland te Driebergen. De totale afstand bedroeg 24,65 km.
Dit is het gemeentewapen van Maarn. 
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door 
de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Zwaarder dan het vorige jaar
Deelnemers die het vorig jaar hadden meegedaan vonden deze tocht zwaarder. De tocht was dit jaar op een datum dat er geen RS80 tocht werd georganiseerd. En dat was duidelijk merkbaar aan de deelname. Er waren zeker 15 deelnemers die anders wel bij RS80 hadden gelopen. Door een verkeerde opgave aan de RWV-bode en het IVV-nieuws besloten 2 baankapiteins tot 10 uur te wachten. Zij liepen met 6 wandelaars een ander parkoers. Het parkoers dat wij hadden uitgezet telde 195 punten en was zeer moeilijk om na te lopen.
Voor de 10 uur starters was een apart parkoers met 45 punten uitgezet. Die tocht voerde globaal via Austerlitz en Maarn naar Maarsbergen waar de grote rust in het plaatselijke motel was. Terug voerde de tocht over Maarn en de Maarnse Berg. Die tocht bedroeg ongeveer 26 km. In totaal waren er 66 deelnemers. De volgende Euraudax tocht uit Driebergen is een 50 km op zaterdag 12 maart 1994, start 9.00 uur.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg