Vorig verslag van de Salzsteig-Weitwanderweg 09 Volgend verslag van de Salzsteig-Weitwanderweg 09 terug naar het overzicht van de Salzsteig-Weitwanderweg 09 Terug naar het overzicht van buitenlandse tochten op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Salzsteig-Weitwanderweg 09
datum woensdag 1 september 1993
traject St-Florian - Maria Laah - Losensteinleiten - Sierning
wandeltijd 8 uur
temperatuur 10░-15░
overnachtingadres Gasthof Forsthof
Overnachtingprijs 800
uitgaven Overnachting St. Florian 472, Spar 29, broodjes 28, Losensteinleiten: koffie en soep 105, Sierning Spar 42, warme maaltijd 271.

Sierning Hotel Forsthof We hadden om 7 uur ontbijt in het Gasthaus te St. Florian. Toen we rond 8 uur vertrokken, druppelde het wat. Eerst liepen we naar de Stift. Dit was een enorme grote kerk. De torens van de eigenlijke kerk, alsmede grote delen binnen waren afgeschermd vanwege renovatie. De Mariakapel was wel mooi. Maar het was er donker vanwege het zwaarbewolkte weer. Daarna belden we naar mama. Daarna liepen we langs een informatiebord. Toen begaven we ons naar de Spar en kochten een liter melk en een halve liter yoghurt. Toen begaven we ons echt op pad. Het bleef doorlopend wat druppelen. Nu volgden we veel smalle asfaltwegen en veldwegen, terwijl we nu minder door bossen liepen. Bij Mayr zu Pucha zagen we een ree. Muurgevel van de heilige St. Florian bij de vrijwillige brandweer te Unter÷wisheim (bij Bruchsal in Duitsland In Maria Laah bekeken we de kerk. Net buiten Maria Laah aten we broodjes, iets beschut in een toegangspoort naar een begraafplaats. Vlak daarna ging ons pad steil omhoog door een bos naar Losensteinleiten, Wolfern. Hier dronken we koffie en aten goulashsoep. Na Losensteinleiten hadden we nog uitzicht op het slot, maar het uitzicht was niet mooi genoeg voor een foto. Na een paar km asfalt sloegen we af naar Wickendorf en volgden een grindweg. In en na Wickendorf was de weg weer geasfalteerd. Maar het waren wel bijna allemaal rustige wegen, langs immens grote boerderijen. De regen had opgehouden en we trokken de regenjas uit.
In Loibersdorf leek ons pad dood te lopen. Maar toen we de moed eigenlijk al hadden opgegeven, zagen we dat we over een grasweg langs een akker verder moesten lopen. Vlak voor Pachschallern maakten ons pad tussen de ma´svelden een haakse bocht naar links en daar zagen we opeens vier reeŰn. Twee reeŰn lagen nog op de grond, maar stonden wel zo snel mogelijk op om te vluchten. Over een fraaie route bereikten we het centrum van Sierning. Hier hadden we wat problemen met het vinden van een overnachtingadres. Uiteindelijk overnachtten we in Gasthof Forsthof en werd de prijs verlaagd van 900 naar 800. Maar dat vonden we nog prijzig, maar niet te prijzig. We besloten in Gasthof und Fleischhauerei warm te eten. Tijdens het eten regende het flink. Ook hoorden en zagen we onweerflitsen. Na het eten en na de regen liepen we weer terug naar ons Gasthof. Eerst keken we naar de TV (12 zenders). Daarna douchten we en ik nam een bad en we wasten onze haren. Ook luisterden we naar de bedradio.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg