terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Prachtige driedaagse natuurtocht

wandelaar met stok Dit is het wapen van Geldrop.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Van 6 t/m 8 augustus 1993 organiseerde OLAT de 10e Internationale Kempische Wandeldagen te Geldrop.
De eerste wandeldag, vrijdag 6 augustus 1993
Eerst liepen we langs en door Sportpark De Kievit. Door bosrijke buitenwijk verlieten we Geldrop. Daarop betraden we de bossen van de gemeente Mierlo. Eerst dwaalden we door de Molenheide. We staken de A67-snelweg over. Op 6 km was de eerste verzorgingspost. Het was mooi wandelweer, niet al te warm, zodat de koffie er goed in ging. Nu betraden we de Lieropse Heide met uitzichten op de Strabrechtse Heide. Er stond flink wat heide in bloei. Na een paar vennetje liepen we door bossen. Door het kleine natuurgebied De Vloeten kwamen we in een meer open gebied met veel maďsvelden. In de buurt van buurtschap Otterdijk liepen we over enige knuppelbruggetjes.
In Lierop was op 20 km de grote rust in Café Zalen Oosterhout. Na de rust liepen we door bossen naar buurtschap Moorsel. Daarna volgden opnieuw de Lieropse Heide en de Blauwe Kei. En zo kwamen we bij de derde wagenrust die tevens de eerste wagenrust was. Tenslotte dwaalden we door de Braakhuizense Heide, bestaande uit bos, heide en een ven. Opvallend hier was dat we verschillende dode dennebomen zagen. Aan de takken zaten nog wel dennen-appels, maar geen enkele groene den (spriet). We staken de A67-snelweg weer over en liepen Geldrop binnen langs De Dommel. Ook kwamen we nog langs kasteel Geldrop. Hier stond een hele, grote, mooie, oude trouwauto. De totale afstand bedroeg deze dag 34,620 km.
De tweede wandeldag, zaterdag 7 augustus 1993
We verlieten Geldrop langs de wijk Beekweide. Langs Zes Gehuchten liepen we over landwegen naar Buurtschap Genoenhuis. We staken de A67-snelweg over en liepen door de uitgestrekte bossen en heide van de Groote (stille) Heide van de gemeente Heeze. Opnieuw staken we een snelweg over. Ditmaal was dat de A2. We liepen langs het Eyerven en het uitgedroogde Brilven. Nu kwam een heel mooi stukje door het bosgebied de Valkenhorst. We liepen bijna een afslag voorbij. Enerzijds kwam dat omdat hier geen pijl hing en anderzijds omdat het een begroeide weg met heide was en daardoor bijna niet op viel als weg. We liepen hier meerdere malen over begroeide wegen en paden.
Dit is het wapen van Heeze-Leende.
Dit wapen is te vinden 
op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  
Deze site is mogelijk gemaakt door de 
Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag We staken de weg Valkenswaard-Leende over en dwaalden nu over een nieuw parkoers door het Leenderbos. Aan het Strijpenpad, het pad dat naar Leenderstrijp liep, was een wagenrust. Verder liepen we door het Leenderbos en kwamen langs het heideveld Galberg. We staken de Kluizerweg over. Dit is de weg die naar de Achelse kluis voert op de grens met België. We liepen nog langs de Hasselse vennen. Het zuidelijkste deel van die dag was de (denkbeeldige) breedtegraad 51°20'. Daarna liepen we weer naar het noorden, staken de A2 snelweg over en met een boog om Leende heen, hadden we in buurtschap Oosterik de grote rust in Café zaal Du Commerce. Over smalle paden door maďsvelden verlieten we Leende weer. We liepen terug langs de oostkant van de gemeente Heeze. Van de plaats Heeze zagen we echter niets. Bij de tunnel onder de A67-snelweg betraden we de gemeente Geldrop weer.
De derde en laatste wandeldag, zondag 8 augustus
We liepen eerst naar het Eindhovens kanaal. Bij een hondenpension staken we de Hulsterburgerbrug over en liepen een stuk terug langs het kanaal. Maar nu aan de overzijde. Zo konden we zien wie er zoal achter ons liep. Daarna volgden we een km een smal graspad langs de kronkelende Dommel. Bij de Collse Watermolen verlieten we vooreerst de Dommel. We staken een spoorlijn over en kwamen langs een kapelletje in buurtschap 't Hofke. Op het kapelletje stond "Mariajaar-1954".
Door bossen en langs weilanden van de Lage Heide bereikten we de eerste verzorgingspost. Daarna kwamen we langs de grote Karpendonkse Plas. Via het Technische Hogescholen Complex bereikten we weer de slingerende Dommel. Deze rivier bleven we dwars door Eindhoven volgen. We liepen daarbij onder andere vlak langs het centraal station. Verderop bereikten we de Genneper watermolen. Hier zagen we Jos Koolen (de voorzitter van OLAT) lopen. We hadden hem een dag eerder leren kennen toen hij kwam buurten op de kampeerplaats bij de start waar alleen tenten van de 3-daagse wandelaars stonden. Hij was opgebeld met de melding dat pijlen ontbraken. Langs stalletjes in opbouw liepen we verder. Even dachten we dat we in Brussel waren. We zagen een kunstwerk dat leek op een bekend bouwwerk in Brussel staat. Het bleek tot de Café Rust De Tongelreep te behoren.
Nu voerde ons pad een tijdlang verder langs de Tongelreep. In Aalst, gemeente Waalre, verlieten we deze weer. Nu dwaalden we verder door het oostelijke gebied van de Groote Heide. Langs buurtschap Achtereind en de Vorster Voortse Hoeve bereikten we het bos- en weilandgebied van de gemeente Heeze. Daarbij liepen we langs het grote Greveschutven. Spoedig betraden we weer de bossen van Aalst. Vlak voor de derde verzorgingspost lag, voor het meeuwven een prachtig bloeiend veld met heide. Het was een drukte bij deze verzorgingspost omdat naast de 35 km ook wandelaars van de 25 km en 15 km hier vertoefden. En ook ondanks het feit dat iets verderop Café De Aalsterhut lag, beter bekend onder de naam Café van Mien Pils.
We staken de A2- snelweg over en kwamen weer in de gemeente Geldrop. We genoten hier volop van grote velden met bloeiende heide. Toen we een man inhaalde zei deze: Gaat u maar voorbij, ik wil van de prachtige heide genieten. We staken de A67-snelweg over en liepen nog even door de gemeente Eindhoven. Langs de Gijzenrooische Zegge bereikten we Geldrop weer.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg