derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1993 Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Vierde dag van de Apeldoornse Vierdaagse, vrijdag 16 juli 1993
medaille 50 km Het regende weer eens. In de regen reden we naar de start. Omdat we de laatste dag een half uur eerder mochten starten waren we ook een half uur eerder van de camping vertrokken. Het was nog aardig donker. Bij de start regende het nog steeds flink. We besloten de grote paraplu mee te nemen. Later bleek dat het na zo'n twee uur regenen verder ophield. We verlieten Apeldoorn door de wijk Ugchelen. Vroeger was dat een zelfstandig plaats. Langs het Heidehof kerkhof betraden we de bossen van Bruggelen of Engelanderholt. Hier stond de eerste verzorgingswagen. Om de modder heen zochten we een staanplaats om onze koffie te bestellen.
We beklommen de ruim 57 meter hoge Bakenberg en dwaalden verder door bos en over hei. Over veel zandwegen en paden dwaalden we eerst door het Spelderholt. Later, door het Liederbosch, bereikten we het Lierderholt waar een grote rust was.
Over de ruim 80 meter hoge Schenkenshul kwamen we weer door het Spelderholt. We kwamen weer op het 30 km parkoers uit en hadden dus de lus van de 40 km gehad. Langs het bungalow park Miggelenberg en een camping bereikten we Hoenderloo. Deze plaats is voor de 50 km lopers eigenlijk de gezelligste plaats van de hele Apeldoornse vierdaagse. Reeds van verre hoorden we de muzikale klanken van een muziekgroep uit Boekel. In stille momenten speelde een Poolse muziekgroep. Rond elf uur verliet de Poolse muziekgroep de muziektent. Toen de muziekgroep uit Boekel om kwart over elf een pauze nam besloten we verder te lopen.
Langs het kerkje op de heuvel verlieten we Hoenderloo. Nu kregen we de lus van de 50 km. We dachten dat we al aardig in de achterhoede zaten. Maar de een na de ander haalde ons nog in. Nu dwaalden we een tijd door het Hoenderloose Bos waarbij we enige km's het Dabbelose pad volgden, dat langs een militair oefenterrein liep. Teruggekeerd in Hoenderloo kwamen we weer op het 30- en 40 km parkoers uit. Maar nu was het zeer rustig. Rustig liepen we weer terug naar Apeldoorn. Eerst door het Leesten en over de Leesterhei. Een enkele keer rusten we nog op een bankje. De temperatuur begon flink te stijgen, naar 21°, waarop we de trainingsbroek uittrokken. Na de verzorgingswagen liepen we nog langs een grafheuvel en langs de Koppelsprengen. Door de wijken Ugchelen en Orden werd de Acaciahal in het bosgebied Berg en Bosch bereikt. Het was zo rond half vier waaruit moge blijken dat de wandelaars voor het defilé reeds vertrokken waren. Dat defilé begon namelijk om 3 uur. Na 10 uur lopen bereikten we de finish.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg