tweede dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1993 vierde dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1993 Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse, donderdag 15 juli 1993
medaille 40 km Er was droog weer voorspeld met een maximum temperatuur van 20°. Daarop besloten we in de korte broek te starten. Door Berg en Bosch en het Orderbos verlieten we Apeldoorn. Over een lang kronkelend asfaltfietspad werd bij het Willemsbos de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn overgestoken. Langs de Alkenschotense Heide werd de A1-snelweg bereikt. Toen we deze overstaken werden we ingehaald door één van de eerste 30 km lopers. Daarna liepen in de richting van Hoog Buurlo. Op een asfaltweg ervoor sloegen we af en even later bereikten we de 2e verzorgingspost.
Nu kregen we de lus van de 50 km. We dwaalden lange tijd door het Ugchelse bos. Met het zicht in de verte op Restaurant De Cantharel aan de weg Hoenderloo- Apeldoorn keerden we om. We liepen achtereenvolgens langs De Bank van de Oranjebond, de Van de Huchtbank en de Willem Wensink bank. De Van de Hucht bank stond wat van het parkoers af. Alleen diegenen die wisten dat die bank daar stond of wij, die de parkoersbeschrijving raadpleegden, viel deze bank in de bossen op. Vlak voor de op 82 meter hoogte liggende Willem Wensink bank liepen we over het hoogste punt van de tocht, namelijk 85 meter boven N.A.P. Hier hadden we het mooiste vergezicht, misschien wel van de hele tocht. We hadden zicht op het Buurlosche Veld. In de verte zagen we de masten van Radio Kootwijk. Via het Gorselings Kolkje, aan de rand van de Buurlose Heide, doken we de bossen weer in en spoedig werd de verzorgingspost weer bereikt. De koffie was op. Nog niet eerder had men meegemaakt dat er zoveel koffie was gedronken. Dat kwam echter goed uit, want de vorige dag hadden ze met de vele regen slechte zaken gedaan.
Verder dwaalden we en spoedig kwamen we langs boerderij Hoog Buurlo. Naast de schaapskooi lag een omheind terrein waar veel schapen in stonden. We staken de Buurlose Heide over en zagen later in de verte het meertje Gerritsfles liggen. In de kantine van Radio Kootwijk deed menigeen zich tegoed aan uitsmijters, porties frites, kroketten en dergelijke.
Opnieuw zetten we koers naar Hoog-Buurlo. Door het Kootwijkse Bovenbos werd de zandverstuiving Kootwijkerzand bereikt. Inmiddels hadden we de gemeente Apeldoorn verlaten en liepen nu in de gemeente Barneveld, want Kootwijk ligt in de gemeente Barneveld. Bij Camping Kerkendel was nog een officiële rustpost.
Over een rustige asfaltweg langs een andere camping werd een heideveld bereikt en overgestoken. Door de bossen tussen de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn en de A1-snelweg werd Halte kiosk Assel bereikt. Na een korte rust liepen we over een lang asfaltfietspad langs de fraaie Asselse Heide. Het begon langzaam weer te regenen en de paraplu werd opgezet. Ook in Hoog-Soeren was nog een rustpost. Eén van de restaurants aldaar bleek niet meer te zijn. 3 km voor het einde, aan de rand van het bos was nog een verzorgingswagen. Na 10¼ uur bereikten we de finish.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg