Terug naar de homepage van Henri Floor Terug naar het overzicht van alle Euraudax wandeltochten Met een wintertocht onder een waterval

Dit is het wapen van Arnhem. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Op zaterdag 11 januari 1992 organiseerde Euraudax een 25 km wandeltocht vanuit Arnhem. De startplaats was vanuit het E. S. A. sportcomplex.
Hooggebergte wandeling
We zaten daar meteen al op een voor Nederlandse begrippen flinke hoogte, namelijk zo'n 63 meter. We liepen eerst richting Knooppunt Waterberg, de splitsing van de autosnelwegen van de A12 en de A50. Door de bossen dwaalden we over fietspaden naar de eerste verzorgingspost op 6 km. Nu volgden we vele asfaltwegen. Wel steeds door bossen en vrij rustig en kwamen daarbij langs de kerk van Schaarsbergen.
arendkop Op 13 km was de grote rust in de PMT (Protestants Militair Tehuis). Nadat we weer onder de A50 waren doorgekomen werd het parkoers mooier. Een tegenslag voor deze dag was dat het de hele dag mistig was. Daar tegenover stond dat het de hele dag vroor, waardoor de mistaanslag fraai tegen takken van bomen en planten was aangevroren.
Onder een waterval doorgaan
Door landgoed Schaarsbergen werd koers gezet naar de tweede verzorgingspost op 19 km. Deze lag vlak in de buurt van het heuvelachtige gebied rond kasteel Zijpendaal. In het Sonsbeek park was het echt genieten. Eenmaal voerde het pad onder een waterval. Onder de ( overdekte ) waterval stond een bankje, waarop het mogelijk was om naar het neervallende water te blijven kijken. Via de Stenen Tafel op het landgoed Klarenbeek werd de finish weer bereikt. De totale afstand bedroeg 24,690 km. Er waren 44 deelnemers.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg