terug naar het overzicht van de Kempische Wandeldagen Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor Internationale Kempische Wandeldagen Geldrop 1991

wandelaar met stok Kempische Wandeldagen Van 2 t/m 4 augustus 1991 werd de 8e Internationale Kempische Wandeldagen te Geldrop georganiseerd. Internationaal zowel wat betreft deelname als organisatie. Eén van de kontroleurs was een Belg. Het parkoers voerde weer veel over onverharde bospaden en wegen.
De eerste dag, 2 augustus 1991, stond de Strabrechtse en Lieropse heide op het programma. De start was dit jaar van een andere lokatie als voorgaande jaren en wel vanuit Café 't Wapen van Geldrop, gelegen in de sporthal De Kievit. De grote rust was te Lierop op 21˝ km terwijl de wagenrusten op 7, 16 en 28 km lagen. Hier was het steeds gezellig. De temperatuur was af en toe net iets te hoog om lekker te wandelen. De temperatuur bedroeg ± 25graden.
Op de 2e wandeldag, 3 augustus 1991 waren er ook weer andere parkoersen ten opzichte van het voorgaande jaar. Eerst liepen we langs het Eindhovens kanaal. Traditiegetrouw zat er weer het leuke graspad langs de Dommel in, dat je naar de Collse watermolen bracht. Hier herkenden we de watermolen eerst niet zo goed, hoewel we hem wel beter konden zien. De romantische bomen om de watermolen waren verwijderd. Daarvoor in de plaats stonden nu een aantal miezerig dunnen boompjes. Af en toe moest je een brandnetel of een braamstruik voor lief nemen.
Op dit pad waren we getuigen van het feit dat de 11 jarige Noord-Hollander Jeroen de 5.000 km in zijn wandelboek overschreed. Zijn ouders hadden een soort lint gemaakt waar hij doorheen liep. Na eerst even een bordje bebouwde kom Eindhoven te hebben gezien, zagen we vlak daarop dat van Nuenen, de voormalige woonplaats van Vincent van Gogh. Later dwaalden we lange tijd door de Geeneindse en de Molenheide. Vooral het heideveld met het Kamerven was heel mooi. Gewone bospaden werden afgewisseld met smalle bos en graspaden. De grote rust was op 25 km in Sportpark Molenven te Stiphout, ten westen van Helmond. De invloed van Helmond was echter totaal niet te merken. De wagenrusten lagen op 8, 16 en 30˝ km. De totale afstand bedroeg 34˝ km.
Op de laatste wandeldag, 4 augustus 1991, was het ook weer een warme en zonnige dag. Eerst werd koers gezet naar ' t Kruyl, een bos en heide gebied dat ingesloten wordt door de A 2 en A 67. Daarna dwaalden we lange tijd door de bossen van boswachterij Leenderbos. De grote rust was op 24 km in café Du Commerce te Leende. De wagenrusten waren op 10, 17 en 31 km. De totale dagafstand bedroeg 35,545 km. Ook deze dag voerde weer fraai over bos en heide paden. Deze dag voerde het parkoers ook veel langs of tussen maďsvelden. Op een wagenrust zei een dame uit de omgeving "ik wist niet dat het hier zo mooi was in mijn eigen omgeving".
Al met al was het een zeer geslaagd wandelweekend geworden. De nieuwe sportaccommodatie is sporthal De Kievit terwijl je in de direkte omgeving je tent leuk kan opzetten. Ook voor mensen met caravans op vouwwagens waren er mogelijkheden. Echter alleen op het parkeerterrein en dat was minder gezellig. Zeker voor dat echtpaar dat voor zoon en dochterlief ieder een eigen tentje op het trimveld hadden staan. In de parkoersbeschrijving ontbrak nog de informatie waar je zoal loopt. De parkoersbeschrijving zelf was echter zeer goed. Ook de bepijling was goed. Wel zou een tweede pijl op een afslag uitkomst bieden. Door de zon waren sommige pijlen niet zo goed te zien. De inzet van de organisatieleden en de overige medewerkers waren voortreffelijk.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg