eerste dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1991 derde dag van de Apeldoornse Vierdaagse 1991 Terug naar het overzicht van de Apeldoornse Vierdaagse Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen op de homepage van Henri Floor Terug naar de homepage van Henri Floor 2e wandeldag Apeldoornse Vierdaagse, woensdag 10 juli 1991
medaille 30 km Deze dag werd het warmer met een maximum temperatuur van ± 26°. We verlieten Apeldoorn in noordelijke richting en kwamen eerst bij de Wenumse watermolen. Hier vlakbij lag een vijver. In het spiegelgladde water weerspiegelden zich zomereiken fraai.Om de vijver liepen we over leuke smalle paadjes. Na Wissel liepen we over een lange grintweg van 2,3 km naar Niersen toe. Door bossen, langs sprengen en heidevelden bereikten we op ± 17 km een verzorgingspost.
Op ± 24 km was bij een kontrolepost ook gelegenheid wat te drinken. Dat kwam goed uit omdat op ± 26 km een grote rust was in Camping Remboe bij Epe. Met de slechte bediening van het voorgaande jaar in ons hoofd lieten we deze rust links liggen. In de lus van de 50 km zaten, evenals het voorgaande jaar vele stukken weiland. Dat zette zich later op het parkoers van de 40 km ook voort. Op ± 33 km was een rust in Café-Restaurant Schaveren bij Emst. Net toen we deze rust wilden verlaten kwam een buslading gasten aangereden. We gingen dus juist op tijd weg. Na de samenkomst met het 30 km parkoers liepen we over nieuwe parkoersen naar de grote rust in de kantine van de voetbalvereniging VIOS te Vaassen. Ter gelegenheid van het 1100 jarig bestaan van Vaassen was deze plaats feestelijk versierd met vooral vlaggetjes. De nu volgende, resterende 12 km's hadden we wat minder oog voor de omgeving omdat we moesten zorgen voor 17.00 uur binnen te komen, de officiële sluitingstijd.
Op ± 46 km was officiëel nog een verzorgingswagen, dezelfde als op ± 8 km. Hoewel volgens het programma boekje deze post er tot 16.00 uur zou zijn, was de wagen om kwart voor vier (en mogelijk nog eerder) al verdwenen. De aanwezige EHBO'ers hadden gelukkig nog wat te drinken. De totale afstand bedroeg 51,7 km. Een kwartier voor tijd arriveerden wij bij de finish.

naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg