tweede dag van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van de Ronde van Zuid-Limburg Terug naar het overzicht van driedaagsen en vierdaagsen Terug naar de homepage van Henri Floor Ronde van Zuid-Limburg van 25 t/m 27 mei 1991
Dit is een oud wapen van Valkenburg. Dit wapen is te vinden op de lokatie www.ngw.nl/indexgb.htm  Deze site is mogelijk gemaakt door de Bank Nederlandse Gemeente te Den Haag Evenals de voorgaande jaren werden we op de laatste wandeldag van deze 2/3 daagse, maandag 27 mei 1991 met bussen naar de startplaats vervoerd. Ditmaal was dit een nieuw startpunt, namelijk bij het station te Valkenburg. Coos was deze dag verhinderd, zodat ik het deze dag zonder haar moest doen. Aangezien we er niet zo van houden om in een grote groep te wandelen lieten we eerst alle wandelaars voorbij gaan. Daarna zetten we ons langzaam in beweging.
Net toen we de snelweg waren overgestoken zagen we verschillende wandelaars langs de kant zitten. Ook ontwaarden we nog net het einde van de lange sliert mensen die de bossen inliepen over een smal pad, door draaihekjes. Na ook hier een kwartier gewacht te hebben begaven we ons verder op weg. Ook namen we ons voor om tot de eerste verzorgingspost een langzaam tempo aan te houden. En dat had succes. We dwaalden over paden door het Ravensbos. Daarbij liepen we langs enige vijvers en enige tijd langs een leuk smal kronkelig beekje. Af en toe hoorden we het klotsen van het water bij kleine watervalletjes.
Via Strabeek zetten we koers naar kiosk Tivoli. Daarbij kwamen we langs een wandelwijzer van het Pieterpad. Hier kruisten we ook een wit/rode markering van een NS SLAW-wandeling. Het was niet duidelijk of dat NS-wandeling 21 of 24 was omdat beide wandelingen NS-station Maastricht als beginpunt hebben en NS- station Valkenburg als eindplaats hebben. Hier bij kiosk Tivoli aan de Geul haalden we de achterhoede in. Door de bossen van Vilt en Berg en Terblijt dwaalden we verder en liepen daarbij langs mergelgrotten. Even voor kasteel restaurant Geulzicht was de eerste verzorgingspost op 6,4 km. Het inmiddels vierde stuk appelvla ging er gemakkelijk in en gesterkt volgden we onze tocht.
linker van de drie beeldjes bij Valkenburg aan de Geul de drie beeldjes bij Valkenburg aan de Geul rechter van de drie beeldjes bij Valkenburg aan de Geul
Nu volgden enige km's langs de Geul. Hierbij kwamen we weer langs kiosk Tivoli, maar nu van een ander kant. Hier trof onze blik een spreuk bij een kruisje, namelijk: "Het mooiste geschenk wat ge mij kunt geven, is met elkander in vrede leven". We liepen verder langs de Geul tot in Valkenburg. Voor de grote rust in Café Restaurant Limburgia trof ik een aardige dame (één van de vele) waarmee ik samen tot aan een finish liep.
Door het Biebosch verlieten we Valkenburg. Vlak voor Oud Valkenburg stond tussen de bomen een leuk kapelletje verscholen dat door vrijwilligers in stand wordt gehouden. Langs kasteel Schaloen en met uitzicht op kasteel Genhoes liepen we weer naar de Geul waar we bij "de drie beeldjes" uitkwamen. In de buitenwijken van Schin op Geul verlieten we de Geul weer om koers te zetten naar Walem. Via Koulen en Termaar bereikten we Klimmen. Hier was de tweede en laatste verzorgingspost op 21 km. De zon scheen hier mooi en het was er lekker toefen. Via Voerendaal werd Heerlen weer bereikt. De totale afstand bedroeg deze dag ± 28,4 km.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg