Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nord Süd Weit Wanderweg 05

E6, trajekt Nord Sud Weit Wanderweg (NSWW 05)


datum vrijdag 14 september 1990
traject Eibiswald-Radlpaß-Eibiswald
hoogtes 361 - ± 650 meter
afstand ± 16 km
wandeltijd 4½ uur
weer gehele dag zon
temperatuur 15° - 20°
overnachtingadres Gasthof Wagenhofer, Graz
Overnachtingprijs OSCH 380

Eibiswald Na het ontbijt werden ons twee telegrammen overhandigd. Hierbij werden we gefeliciteerd door Carl Herman met het behalen van de Nord Süd Weitwanderweg. Het was natuurlijk maar flauwekul, want Carl Herman was al in 1986 overleden. Maar het was een leuk idee. Verder kregen we nog een gelukwens per kaart namens de OAV afdeling Eibiswald en de burgermeester van Eibiswald. Ook kregen we een ansichtkaart van het Gasthof. Maar bovenal was het de Urkunde met het Weitwander-Abzeichen in Gold met de daarbij behorende speld. Rondom een edelweiß bloem, met daarop het cijfer 05 in rood en wit stond de tekst Nord Süd Weitwanderweg Nebelstein-Eibiswald.
In een supermarkt kochten we nog wat drank voordat we ons op weg begaven. We liepen weliswaar nog langs het wandelmuseum, maar dit was gesloten, ondanks het feit dat het officieel geopend was. Eerst liepen we wat over asfaltwegen en moesten daarbij al flink stijgen. Op een gegeven moment liep de asfaltweg dood. Over een grasweg liepen we de bossen in. Af en toe over asfaltwegen, maar ook over leuke bospaden bereikten we een heel mooi kapelletje. Aan de wand hing over 14 schilderijtjes verdeeld de kruisiging. De beeldtenissen op de schilderijtjes was in een opvallend vorm en kleur. Het deed wat Chinees achtig aan. In het halletje ervoor was een mooi plafond schildering.
Tot nu toe volgden we de markering E6 / 505. Maar hier ging markering 590 terug naar Eibiswald en we besloten op de terugweg deze weg terug te nemen. Na 2 uur lopen bereikten we de Radlpaß (foto 106). Hier is de grens met Joegoslavië. De Oostenrijkse douane kwam naar buiten gelopen en maakten een praatje. Daarop vroegen we of ze voor ons een stempeltje hadden. En dat hadden ze. We aten hier vlakbij onze broodjes op. Tot het kapelletje liepen we dezelfde weg terug. Over het 590 parkoers liepen we naar Eibiswald terug en dit was ook een heel leuk pad. Toen we weer terug in Eibiswald kwamen, liepen we naar het postkantoor. Met 402 Schilling aan postzegels verlieten we het postkantoor. Daarna haalden we in een andere supermarkt drank. Toen we nog aan het zoeken waren naar de frisdrank kwam de chef en een helper aangelopen en vroegen vriendelijk wat we wilden hebben. Toen we uitgezocht hadden wat we wilden hebben werd ons gratis koffie aangeboden door de baas. Met hem en zijn vrouw spraken we over de NSWW.
Toen we de drank bijna hadden opgedronken zagen we een wat ouder echtpaar met rugzakken lopen en zij droegen twee gouden Nord Süd Weitwanderweg spelden. Echter met een lauwerkrans. Ik maakte een praatje met ze en het bleek dat ze de tocht voor de 2e keer hadden volbracht. Ze maakten ons attent op het feit dat om 3 uur de bus naar het station te Wies-Eibiswald vertrok. Zowel in de bus als in de trein richting Graz spraken we met ze. Zij moesten er echter eerder uit. Een enkele reis naar Graz kostte 92 Schilling. Bij de VVV op het station informeerden we naar een kamer. Het werd Gasthof Wagenhofer. Tevens kochten we hier een informatieblaadje van Graz.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg