Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nord Süd Weit Wanderweg 05

E6, trajekt Nord Sud Weit Wanderweg (NSWW 05)


datum woensdag 12 september 1990
traject Fichtenhof - Stoffhütte - Pauluskapelle - Gösslerhütte - Grillitschhütte - Großes Speikkogel - Koralpenhaus
hoogtes 1294 - 2140 meter
afstand ± 24,1 km
wandeltijd 8½ uur
weer Gehele dag vrijwel droog. Veelal zwaar bewolkt, enkele druppels, 's middags mothagel
temperatuur
overnachtingadres Koralpenhaus, St.Stefan
Overnachtingprijs OSCH

hebalm_logo De 7 jarige zoon des huizes maakte al talrijke optredens, ook in het buitenland. Samen met zijn vader en enkele anderen vormde hij een muziekgroep. De groep heette Orig. Schneekanonen (von der Hebalm). We hebben er een cassette bandje van gekocht met de tekst "So pfeift a Steirabua".
Rond half negen vertrokken we (foto 88). Eerst over een grindweg. Spoedig verlieten we dit grindpad en volgden lange tijd over smalle bospaden. Dat klopte volgens ons niet helemaal met de kaart, maar het was wel een mooie roete (foto 89 en 90).
We kwamen bij de Stoffhütte, Hebalpe, J. u. Ch. Hainzl, Deutschlandberg en dronken er een Almdudler. Langzaam ging het pad over in lichtere beplanting en de bomen verdwenen (foto 91). Regelmatig zagen we wat rotspartijen.
We kwamen uiteindelijk bij de Pauluskapelle (foto 92 en 93, ansichtkaart 29, 30, 31), die de voorkant van ons wandelboekje sierde. Op deze pas stond een mannetje die spullen verkocht. We kochten er frisdranken, chocolade en kaarten.
Daarna gingen we in Gasthof Gösslerhütte, St. Gertraud-Weinebene een stempel halen en gebruikten er wat. We moesten hier echter zolang wachten zodat we hier bijna een uur verbleven. Op een gegeven moment kwamen ook onze vrienden uit Wenen er bij zitten.
koralpenhaus koralpen Wij vertrokken echter als eersten. Over een grintweg bereikten we Almgastwirtschaft Grillitschhütte (ansichtkaart 32) - Koralpe, Pächter N. u. A. Taferner, St. Stefan (foto 94). Deze hut viel op door een gedeeltelijk rond wit bouwwerk. Na hier koffie gedronken te hebben liepen we naar het Schäferkreuz.
We liepen het Großes Kar van de Koralpe in. In een bocht naar rechts liepen we rechtuit en bestegen de Großer Speikkogel. Hierop stond een groot gebouw van de Bundeswehr (foto 95, ansichtkaart 33) en het televisiestation. Van de top (foto 96 en 97) liep een asfaltweg naar het dal en het Koralpenhaus, St.Stefan, Goding (foto 98, ansichtkaart 34). Maar wij namen de officiële roete, een normaal bergpad.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg