Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nord Süd Weit Wanderweg 05

E6, trajekt Nord Sud Weit Wanderweg (NSWW 05)


datum dinsdag 11 september 1990
traject Salzstiegelhaus - Hirscheggeralpe - Bernsteinhütte - Knodelhütte - Barbarahaus - Packsattel - Fichtenhof
hoogtes 1116 - 1860 meter
afstand ± 27,7 km
wandeltijd 9½ uur
weer zwaarbewolkt, zeer harde wind, tot de namiddag koud weer
temperatuur 7° - 14°
overnachtingadres Gasthof Fichtenhof
Overnachtingprijs OSCH 170

barbarahaus We hadden de vorige avond tot 9.45 uur in de hut gezeten tezamen met twee mensen uit Wenen, die een gedeelte van de NSWW liepen. Ze waren zeer geïnteresseerd naar onze wetenswaardigheden.
Rond half negen verlieten we het Salzstiegelhaus met een zonnetje (foto 83). Op de splitsing naar de Speikkogel besloten we de top niet te beklimmen omdat mist, nevel en wolken kwamen opzetten en de top bedreigden. Langs bergen waar geen bomen op groeide, voerde onze weg lange tijd. Op een gegeven moment zochten we echter een paar grote stenen op en aten in de beschutting van die stenen, eigenlijk dus rotsen, een paar boterhammen op. Op de Barthlomäalpe maakten we nog een foto met in de verte het Salzstiegelhaus (foto 84).
Pack We negeerden een afslag naar de Saurershütte en bereikten de Bernsteinhütte (ansichtkaart 26). Hier aten we soep, bouillon getrokken van gesellchtes Fleisch en Bacherbsen. Daarna liepen we over leuke paden met bomen naar de Knodelhütte (ansichtkaart 27), Pächterin Katherina Kienzl, Preitenegg (foto 85). Hier dronken we weer wat en kregen een foto van de hut kado nadat we om een ansichtkaart van de hut hadden gevraagd.
Daarna kwamen we bij het Barbara Haus (ansichtkaart 26) te Pack voor de kontrolestempel (foto 86). Daarna volgden we over een asfaltweg naar het Packsattel. Hier maakten we een foto van vier verschillende wandelbordjes (foto 87). Even verderop liepen we weer over een berg waar doorheen een tunnel was gegraven van een autosnelweg.
De twee wandelaars uit Wenen liepen ons weer achterop. Uiteindelijk kwamen we rond 5 uur bij Gasthof Fichtenhof (ansichtkaart 28). Hier deed het warme water het aanvankelijk niet. Na 7 uur 's avonds deed de douche het weer. Tijdens het douchen hoorden we de 7 jarige zoon des huizes enige liederen spelen en zingen.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg