Vorig verslag Volgend verslagTerug naar de homepage van Henri FloorTerug naar het overzicht van de vakantieverslagen van de Europäischer Fernwanderweg E6Naar het overzicht van de Nord Süd Weit Wanderweg 05

E6, trajekt Nord Sud Weit Wanderweg (NSWW 05)


datum maandag 3 september 1990
traject Mooshuben - Schöneben - Herrenboden - Weißalm - Niederalpl - Graf Meran Haus
hoogtes 899 - 1836 meter
afstand ± 21,7 km
wandeltijd 8 uur
weer aanvankelijk zwaar bewolkt en droog. Na een uur lichte tot zware regen. Aan het eind van de middag weer droog maar veel nevel, mist en meer wind.
temperatuur eerst ca 13°. Daarna dalend naar 6°.
overnachtingadres Graf Meran Haus
Overnachtingprijs OSCH

graf_meran_haus Na de lange voorgaande wandeldag besloten we "uit te slapen". Na het ontbijt van half acht vertrokken we rond half negen. Het was droog, maar zwaar bewolkt. Aan de overkant van de weg zwommen in 2 vijvers tientallen forellen. Waarschijnlijk 1 minder dan voor onze aankomst daar.
We kruisten een paar houten wildroosters. De koeien liepen hier vrij rond. De weg ging over in een grintweg (foto 38 en 39).
Op 999 meter hoogte werd Schöneben bereikt. Hier staken we de inmiddels smalle beek, zonder brug, over. Het pad werd nu smaller en ging door struiken en bomen. We moesten veel boomwortels traverseren.
Op de Herrenboden kwamen we langs een hutje (Herrenbodenalm, auf der Tonion). Buiten stonden wat banken en de voordeur stond open. We klopten aan en binnen was het heerlijk warm. Ik dronk er een liter melk, terwijl Coos een liter limonade (Schiwasser) dronk. Verder aten we er nog een smeerkaasbrood.
We vervolgden ons pad. Regelmatig regende het en dat maakte het pad behoorlijk glad. Na de Weißalm en het Wetterl werd op 1224 meter hoogte Niederalpl aan een asfaltweg bereikt. Er bleek een rustdag te zijn terwijl alle slaapplaatsen bezet waren.
Meteen na de pas ging weer een smal pad omhoog. Het was niet al te smal en langzaam stijgend werd de Sohlenalm bereikt. Voor een gesloten hutje aten we snel een boterham. Het was te koud om lang te zitten. Na nog een jachthut ging het pad op een gegeven moment redelijk steil omhoog ter hoogte van Gingatwieze.
De mist kwam opzetten en ik kreeg het behoorlijk moeilijk. We aten nog een stukje chocolade, en verder ging het vrij steil omhoog. Coos nam de leiding over omdat het zicht zo'n 25 meter werd. Met haar speur ogen kon zij goed markeringen zien. Op één splitsing tussen òf over de Höhe Veitsch òf rechtstreeks naar het Graf Meran Haus werd het laatste gekozen.
Rond kwart over vijf werd het Graf Meran Haus (ansichtkaart 12 en 13) bereikt. In het begin van de dag hadden we flink wat wandelaars gezien, wel zo'n 20 stuks. We waren de enige gasten in de hut. We werden er vriendelijk ontvangen. Er werd ekstra hout in de kachel gestopt en we konden al onze spullen voor de kachel ophangen. We aten bonensoep en Kaiserschmarn. De gaslampen in de hut moesten allen apart worden aangestoken, voor zover van toepassing.
naar de top van deze pagina

Henri Floor & Coos Verburg